Dolar 34,2549
%0.04
Euro 37,6477
%0.13
Altın 2.911,650
%0.07
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Çorum'da Başkanlık sistemini anlattı

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Çorum'da Başkanlık sistemini anlattı

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü tarafından düzenlenen 1'inci Ulusal Aktif Öğrenci Kongresi'nde Başkanlık sistemini anlattı.     Kulüp'ün davetlisi olarak kente gelen...

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 17:29
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü tarafından düzenlenen 1'inci Ulusal Aktif Öğrenci Kongresi'nde Başkanlık sistemini anlattı.

    Kulüp'ün davetlisi olarak kente gelen Tekin, Hitit Üniversitesi Rektörlük binası konferans salonunda gerçekleşen toplantıya katıldı. Kongreyi, Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin'in yanı sıra Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Osman Eğri ve 30 ayrı üniversiteden öğrenci katıldı.

    Öğrencilere her alanda olmaları tavsiyesinde bulunan Yusuf Tekin, kendi dönemlerinden örnekler vererek üniversite yönetimlerinin kendilerine zorluklar yaşattığını dile getirdi.

    Yeni üniversite rektörlerinin aksine kulüplere büyük destek verdiğini belirten Tekin, ''Türkiye'de yetişen herkesin kendi sorunlarının çözümü için öneriler getirmesini istiyoruz. Bakanlık olarak bu sürece katkı sağlayacak çok sayıda proje yürütmekteyiz. Üniversitelerdeki aktif kulüplerin bakanlığımıza başvurmaları halinde imkanlar ölçüsünde bu kulüplere destek vermeye hazırız.'' dedi.

    Başkanlık sistemini anlatan Yusuf Tekin, Türkiye'nin hükümet sisteminin sorunlu olduğunu belirterek istikrarsız hükümetler döneminde büyük problemler yaşadığını aktardı. 1982 Anayasası'nı da eleştiren Tekin, yasanın yapıldığı günden beri ilk defa değiştirilmeye çok yaklaşıldığını ifade etti. 2011 seçimlerinde parlamento da gurubu bulunun tüm siyasi partilerin yeni anayasa vaadiyle seçimlere gittiğini söyleyen Tekin ''82 anayasası ilk defa değişimine bu kadar yaklaşıldı. İlk defa parlamentoda grubu bulunan siyasi partiler, bir seçime anayasa alternatifleriyle girdi. Yani mevcut anayasayı değiştireceğiz vaadiyle girdiler, nasıl bir anayasa tasarladıklarını seçim bildirgelerinde yer verdiler.''

    BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE TÜM YETKİLER TEK KİŞİDE OLACAK

    Yeni parlamenter sistemlerde yürütme sisteminin iki başlı olduğunu ancak yetkinin tek kişide olduğuna değinen Tekin, yürütmede tüm yetkilerin Başbakan ve Bakanlar Kurulu'nda olduğunu aktardı. Cumhurbaşkanı'nın sembolik yetkilerle donatıldığını savunan Tekin ''2başlı yürütme Türkiye'de maalesef sağlıklı uygulanmıyor, sağlıklı uygulanmadığı için yürütmenin tek başlı olarak dizayn edilmesi en doğrusu olacaktır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.