Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genel Başkan Yardımcısı Şentop, çözüm sürecini değerlendirdi

Genel Başkan Yardımcısı Şentop, çözüm sürecini değerlendirdi

Seçim işlerinden sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, "Türkiye'nin terör sorunu 30 yıldır tartışılıyor. AK Parti, 2002'den bu yana sorunun çözümü için önemli adımlar atıyor." dedi. Şentop,...

  • Ege Postası
  • 20.04.2013 - 14:36
Seçim işlerinden sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, "Türkiye'nin terör sorunu 30 yıldır tartışılıyor. AK Parti, 2002'den bu yana sorunun çözümü için önemli adımlar atıyor." dedi. Şentop, Seçim İşleri Başkanlığı'nın görev ve çalışmalarına ilişkin olarak İzmir'de bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda yeni anayasa hazırlıklarından, çözüm sürecine kadar birçok konuyu değerlendirdi.

Genel Başkan Yardımcısı Şentop, “Bugün söylediklerimizi, 10 yıl önce de söylüyorduk. Milletimizin karşısına bir sürprizle çıkmadık. Biz çözüm süreci olarak ortaya attığımız şeyi, insanlarda ümit uyandıran ekonomik ve sosyal politikalarla oluşturduk. Bu süreçle ilgili sürekli çalışmalar yapıyoruz.” şeklinde konuştu. Geçen mart ayında yapılan anketlerde çözüm sürecine desteğin yüzde 58 çıktığını, nisanda ise yüzde 68’e yükseldiğini hatırlatan Mustafa Şentop, sözlerine şöyle devam etti: “En az destek Karadeniz ve Ege’de. Yüzde 44’ler civarında bir destek var bu bölgelerde. Biz bu desteğin daha çok olması gerektiğini düşünüyoruz. Mart ayı başında somut bir söylem olarak bilgisi vardı insanların. Olumlu adımlar, neticeler uç vermemişti. Bunun da etkisi var. Nisan ayı başlarında yapılan ankette destek yüzde 68. Milletinin tüm fertlerini derinden etkileyen, herkesin içinde az ya da çok yaralar oluşturan bir sorundan bahsediyoruz. Bununla ilgili keskin duruşlar, taraflar olacaktır. Bu süreçte yalan söylemeden tartışılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Milletimize gerçekleri tüm açıklığı ile anlatmak için çalışmalar yapıyoruz. İzmir, Türk siyaseti tarihinde önemli bir yere sahip bir ildir, yeniliklerin öncüsü olmuş bir şehirdir. İzmir’de bu sürecin iyi anlatılması gerekmekte. Türkiye genelinde terör sorununun bitmesini isteyenler yüzde 98. ‘Çözüm sürecini destekliyor musunuz'’ sorusuna ‘Evet’ diyenler, son ankette yüzde 68. Tabii ki bazı endişeler var ancak giderileceğinden eminiz.”

'BU CHP, ÇAKMA CHP'

Milletvekili Şentop, ana muhalefet partisine de değinerek, “Bu CHP, çakma bir CHP’dir, çünkü 12 Eylül 1980 darbesinden sonra 1981’de bütün siyasi partiler kapatıldı. Mal varlıklarını Hazine aldı. 1991’de Demirel ve SHP hükümeti zamanında, eski siyasi partiler yeniden açılsın dendi. Birisi, CHP açıldı. MÇP ise MHP adını aldı. Burada 10 yıllık bir zaman farkı var. Şu anda CHP neye benziyor biliyor musunu? Dedesi ile aynı isme sahip olan torunlar vardır. İkisi aynı kişi değil. Aynı aileden geliyor ama CHP’nin benzerliği, sadece isim benzerliği.” dedi.

Yerel seçimlerle ilgili değerlendirme de yapan Şentop, şunları kaydetti: “Milletimizin başlangıçta, yaşam tarzı ile ilgili endişeleri vardı. 1994’te şimdiki Başbakanımız'la yerelde, 2002’den itibaren de Türkiye’de iktidar olan bir siyasi partiyiz. Ne yaşam tarzı ne de başka konularla ilgili endişe taşınmaması lazım. İzmir’in tek problemi seçimdir. İzmir, bir kez AK Parti'yi tercih ettiği zaman, sürekli AK Parti’ye destek verecektir. İzmir gibi bir şehirde, bu seçimlerin dönüm noktası olacağını düşünüyorum. AK Parti, seçim vaktine yaklaştığı zaman birtakım çalışmalar yapan bir parti değil. Başbakanımız'ın ifadesiyle sandıklar kapandığı zaman diğer seçimin startını veren bir partidir. Beş yıl önce İzmir’e geldim, bir yıl önce de geldim. İstanbul’u, Ankara’yı görüyoruz. Fotoğraf çekin, işte burası İstanbul, işte İzmir diye fotoğrafı göstersek seçmeni ikna etmek için yeterli. İzmir, pek çok bölgesinde büyümüş bir kasaba gibi görüntü veriyor. Bu, CHP’li belediyecilik anlayışının ürünüdür. Onlar park, fuar yaparlar ama belediyeciliğin temel sorunlarını ele almazlar. İzmirlilerin rasyonel bir değerlendirme yapmasını istiyoruz.”

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, daha sonra AK Parti SKM Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile İzmir ve Manisa’nın parti teşkilatlarıyla biraraya gelerek yerel seçimlerle ilgili bir toplantı yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.