Germiyan'da 28 yıllık çile bitmiyor!
Yarımada'nın incisi Çeşme'de yargıdan dönen taş ocağına İzmir Valiliği'nden yeni bir izin daha geldi. Aynı taş ocağına valilik'ten yeni vize
- Ege Postası
- 08.09.2016 - 11:56
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Çeşme'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Kutlu Aktaş Barajı havzasına inşa edilmesi planlanan taş ocağıyla ilgili önceki yıl yargıdan gelen iptal kararı sonrasında Valilikten şok bir karar çıktı. İzmir Valiliği resmi kayıtlarda “Ali Tekin Kalker Ocağı Kırma Eleme Tesisi” olarak geçen proje için yeni bir ÇED süreci başlattı.
TAŞ İNADI YARGIYA RAĞMEN DEVAM EDİYOR
Alaçatı’nın Germiyan Köyü’nde sayıları artan taş ve kalker ocaklarının aldığı izinler bölge halkı tarafından yargıya taşınmış, İzmir İdare Mahkemesi’nin aldığı kararla ‘ÇED gerekli değildir’ izni iptal edilmişti. Buna karşın projesinde revizyona giden ve mahkeme kararına rağmen üretim alanını 25 hektardan 66 hektara çıkartarak aynı projeye yeni onay alan firma, yöre halkının tepki gösterdiği proje için ısrarından vazgeçmiyor. Projesini revize eden ve kapasitesini tekrar 25 hektara düşüren firma Germiyan'da halkın 28 yıldır çevre mücadelesine konu olan, baraj havzasındaki tartışmalı ocak alanı için bir kez daha ÇED başvurusunda bulundu.
BÖLGE HALKI 28 YILDIR MÜCADELE VERİYOR
Yeni proje İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunulurken, ÇED süreci kapsamında beklenen duyuru da geldi. Ali Tekin tarafından hayata geçirilen ve büyük bölümü Hazine arazisinde kalan yatırımın devamlılığını sağlayacak kritik ÇED vizesi için İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün kapısını çalan tesise ön onay geldi.
KÖYLÜLER MERA ALANLARI İÇİN DAVA AÇMIŞTI
Köy halkının mera alanlarının elinden alındığı gerekçesiyle ayrıca hukuk mücadelesi yürüttüğü söz konusu alanla ilgili yapılacak son değerlendirmenin ardından tesise ya yeni ÇED izni verilecek ya da proje halkın katılım toplantısı ile vatandaşların dikkatine sunulacak.
Yorum Yazın