Dolar 34,2746
%0.1
Euro 37,6683
%0.18
Altın 2.918,360
%0.3
Bist-100 9.034,00
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Giresunlular, Ağaçbaşı-Kulakkaya Festivali'nde buluştu

Giresunlular, Ağaçbaşı-Kulakkaya Festivali'nde buluştu

Bu yıl altıncısı düzenlenen Kulakkaya – Ağaçbaşı Uluslararası Yayla Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla kutlandı. Ağaçbaşı-Kulakkaya Festivali, iki gün süren etkinliği ile Giresunlulara doyumsuz bir program yaşattı.Çaldağ Belediyesi,...

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 11:28
Bu yıl altıncısı düzenlenen Kulakkaya – Ağaçbaşı Uluslararası Yayla Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla kutlandı. Ağaçbaşı-Kulakkaya Festivali, iki gün süren etkinliği ile Giresunlulara doyumsuz bir program yaşattı.

Çaldağ Belediyesi, İnişdibi Belediyesi, Yavuzkemal Belediyesi ve Giresun Dernekler Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği şenlik bölgesel bir televizyon kanalından da canlı olarak yayınlandı. Eğlencenin yanı sıra özellikle gurbetteki Giresunluların da bir araya gelerek hem gelenek ve görenekleriyle hem de birbirleriyle hasret giderdiği şenlik alanı horon ve kemençe sesleri ile inledi. Giresunlular, diğer yandan yayla alanına kurulan pazar sayesinde yöresel ürünleri satın alma fırsatı buldu.

Şenlik alanında ailesiyle birlikte vakit geçiren Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı Kerim Süral, şenliğin birlik ve beraberliğin temin edilmesi adına önemli bir açığı kapattığını söyledi. Süral, “Çam ağaçlarının içinde, temiz havada, hem zihnen hem bedenen sağlıklı bir ortamda birlik ve beraberlik içindeyiz. İnşallah Türkiye’´nin güzelliği de böyle olur. Ve son zamanlardaki dumanlı hava da kalkmış olur. Halkımız buralardan örnek alsın. Birlik ve beraberlik burada.” diye konuştu.

Yayla şenliklerinin birleştirici ve bütünleştirici yönünün sosyal yapıya olan katkısına değinen Yavuzkemal Belediye Başkanı Abdullah Önal ise “Yöre insanının çoğu gurbete gitmiştir. Gurbette yaşamaktadır. Gurbetteki insan, günü birlik de olsa şenlik vesilesi ile bu bölgeye geliyor, yaylaya geliyor. Doğduğu, yaşadığı, çocukluğunun geçtiği yerleri görmüş oluyor. Şenlik vesilesi ile annesini, babasını, eşini, dostunu, akrabasını ziyaret etmiş oluyor.” dedi. Şenliğin esas amacının insanların birlik beraberliğini pekiştirmek olduğunu sözlerine ekleyen Önal, “Şenliklerin en güzel tarafı dayanışmanın sağlanması ve doğal güzelliklerle iç içe olan yaylalarımızı tanıtmak. Bu bir vesiledir.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.