Dolar 34,2252
%0.05
Euro 37,9217
%0.39
Altın 2.920,240
%-0.32
Bist-100 9.268,00
%-0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gönüllerin şampiyonu oldular

Gönüllerin şampiyonu oldular

Tarihinde ilk defa UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılan ve tarihi bir başarıya imza atan Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı çeyrek finale kalma mücadelesinde Avusturya’nın 70 yıllık köklü kulübü karşısında elenmekten kurtulamadı. Alsancak Stadı’nda oynanan ilk maçtan 3-0 galip ayrılan Neulengbach rövanşı da 3-0 kazandı.

  • Ege Postası
  • 15.11.2013 - 09:56
AVUSTURYA - Alman hakem Bibiana Steinhaus’un yönettiği yardımcılıklarını Katrin Rafalski ve Marina Wozniak’ın yaptığı karşılaşmanın ilk 30 dakikası karşılıklı ataklarla geçti. İzmir’deki ilk maçın aksine Konak Belediyespor mücadeleye daha istekli ve dengeli başladı. Ancak Hanschitz’in 33.dakikadaki golüyle öne geçen Neulengbach maçın kontrolünü tamamen eline aldı.
Maçın başından itibaren iyi bir performans sergileyen Esra Erol’un sakatlanması zorunlu bir değişiklik yapılmasına neden oldu. Konak Belediyespor’da Esra’nın yerine 38.dakikada Sutidze oyuna dahil edildi. İlk yarı boyunca önemli gol fırsatları yakalayan Avusturya ekibinin farkı arttıramamasının en önemli nedeni ise kaleci Fatma Şahin’in başarılı kurtarışları oldu. İlk yarı Neulengbach’ın 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya daha istekli başlayan Konak Belediyespor, rakibin üstün fizik gücü karşısında oldukça zorlandı. Soğuk ve hafif yağışlı bir havada oynanan maçta ilk 60 dakika tamamlanırken oyunda yaşanan sertleşmeler sonucu iki takımdan da birer oyuncu sarı kart gördü.

Savunmada yaşanan hata sonucu rahat bir şekilde Konak Belediyespor ceza sahasına giren Burger’in pasında topu boş kaleye gönderen Biroova 67.dakikada farkı ikiye çıkardı. Bu golle birlikte tüm umutlarını yitiren Konak Belediyespor oyuncuları farkın açılmasına engel olamadılar. İlk maçın yıldızı Burger, kendi sahasında da 76.dakikada attığı golle maçın sonucunu belirledi ve İzmir’de oynanan ilk maçtaki skor tekrarlandı: 3-0

“Gurur Duyuyorum”
Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı’nın gösterdiği bu başarıda büyük emeği olan ve onlara her türlü desteği sağlayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan İzmir’in kızlarını tebrik ederek, şöyle konuştu: “Konaklı kızlarımız yıllar sonra futbolda İzmir’e Avrupa Kupası heyecanı yaşattılar. Kadın futbolunda ne kadar başarılı olduğumuzu gösterdiler. Avrupa’da Türk kadınının sesini duyurdular. Avrupa’nın en iyi takımları arasına girerek çeyrek finalin kapısından dönmemiz bile çok büyük bir başarı. Her birini tek tek kutluyorum ve onlarla gurur duyuyorum. Bu yıl çeyrek finali kaçırdık ancak önümüzdeki yıla daha iyi hazırlanıp Avrupa Şampiyonluğu için mücadele edeceğiz. Buna inanıyorum. Maddi ve manevi desteğimiz sürecek. Kızlarımız Avrupa’nın en köklü kulüplerinden birine karşı çok iyi bir mücadele sergiledi. Biz kızlarımızın iyi günde de kötü günde de her zaman yanlarındayız.”

Şok ceza
Şampiyonlar Ligi'nde tarihi bir başarı yakalayan Konak Belediyespor, SV Neulengbach ile oynanacak rövanş öncesi UEFA'nın cezasıyla sarsıldı.
UEFA, Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'da İzmir'de oynanan maç öncesi izin alınmadan saygı duruşunda bulunulduğu ve İstiklal Marşı okunduğu için kulübe 10 bin Euro ceza kesti. Ödüller konusunda erkek takımlarıyla kadın takımlarına farklı yaklaşımlar sergileyen UEFA'nın kestiği ceza tepkiyle karşılandı.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.