Dolar 34,2735
%0.01
Euro 37,4793
%-0.04
Altın 2.926,710
%-0.05
Bist-100 8.876,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göteborg’da yılın diyalog ödülleri sahiplerini buldu

Göteborg’da yılın diyalog ödülleri sahiplerini buldu

Kültürlerarası diyalogu teşvik eden etkinlikleri ile tanınan Dialogslussen Derneği bu yıl ilkini düzenlediği 2013 yılı diyalog ödülleri programı ile diyaloga katkı veren isimlere ödül verdi. Göteborg Meclisi’nde (Göteborg Börsen) seçkin...

  • Ege Postası
  • 28.05.2013 - 14:11
Kültürlerarası diyalogu teşvik eden etkinlikleri ile tanınan Dialogslussen Derneği bu yıl ilkini düzenlediği 2013 yılı diyalog ödülleri programı ile diyaloga katkı veren isimlere ödül verdi.

Göteborg Meclisi’nde (Göteborg Börsen) seçkin bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşen ödül törenine başta Moderat Parti Göteborg Milletvekili Susanna Haby, Hıristiyan Demokrat Parti Göteborg Milletvekili Annelie Enochsson, Yeşiller Partisi Göteborg Milletvekili Tina Ehn, Göteborg Belediyesi Kültür, İnsan Hakları ve Entegrasyon Sorumlusu Thomas Martinsson olmak üzere Türkiye’den de TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadik Yakut, AK Parti Konya milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu, eski Milletvekili Mehmet Şahin katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Göteborg Dialogslussen Derneği Başkanı Selçuk Aktı, derneğin kültürler arası diyalog adına yaptığı faaliyetleri anlattı ve diyalogu teşvik adına ödül veren ilk dernek olduklarını vurguladı. Tanıtımdan sonra neyzen Cahit Ece katılımcıları ney dinletisi ile mest etti ve uzun süre alkış aldı. Yemek arasında hattat Aydın Çınar hat sanatından örnekler ile yoğun ilgi topladı. Katılımcılara hat sanatı hakkında bilgi veren Çınar bir Türkiye geleneği olan diş kirasını anlattı ve bu geleneğin bir gereği olarak katılımcılara üzerinde kendi isimlerinin yazılı olduğu isimlikler hediye etti.

Ödül töreninde konuşan TBMM Başkan Vekili Sadık Aykut, "Yüzyıllar önce sizin kralınızı çok iyi şekilde ağırlamıştık. Siz de bugün çok sayıda vatandaşımızı ülkenize kabul ettiniz ve büyük bir misafirperverlik gösteriyorsunuz." diyerek teşekkür etti. Daha sonra sahneye gelen Moderat Parti Milletvekili Susanna Haby, Dialogsslussen Dernegini ve faaliyetlerini öven bir konuşma yaptı ve yılın entegrasyon ödülünü Christer Matsson’a takdim etti. Bilahare Hıristiyan Parti Milletvekili Annelie Enochson yılın dinler arası diyalog ödülünü Marika Palmdahl’a verdi. Yılın gazetecilik ve medya ödülüne ise Göteborg Fria gazetesi layık görüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.