Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gül: Gelecek kuşakların bekası için tabiatla barışmanın tam zamanı

Gül: Gelecek kuşakların bekası için tabiatla barışmanın tam zamanı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, doğadaki suistimallerin karşılıksız kalmadığını, bazı felaketler ile insanların karşı karşıya kaldığını söyledi. Gül, "Gerek kendimizin, gerek gelecek kuşakların bekası bakımından tabiatla barışmamızın...

  • Ege Postası
  • 17.08.2013 - 10:41
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, doğadaki suistimallerin karşılıksız kalmadığını, bazı felaketler ile insanların karşı karşıya kaldığını söyledi. Gül, "Gerek kendimizin, gerek gelecek kuşakların bekası bakımından tabiatla barışmamızın tam zamanıdır. Bu barış aynı zamanda tabiata ve gelecek nesillere adil olmak demektir." dedi.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde 'Dünya Barışı için Güneş Enerjisi' (Solar Energy for World Peace) konulu konferans düzenlendi. Konferansa Cumhurbaşkanı Gül’ün yanı sıra Ordinaryüs Prof. Dr. Serdar Sarıçiftçi, dünyanın çeşitli ülkelerinden yabancı uzmanlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış oturumunda konuşan Gül, “Hükümetler olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Sizin araştırma ve geliştirme faaliyetlerinize her bakımdan destek vermeliyiz. Aynı zamanda güneş enerjisinin etkin kullanımının önünü açacak bir sinerji yaratılmasını teminen uluslararası işbirliğini de geliştirmeliyiz. Güneş enerjisine ve sizin değerli çalışmalarınıza verdiğim önemin bir tezahürü olarak bu önemli konferansın himayemde düzenlenmesine karar verdim.” şeklinde konuştu.

Güneş enerjisinin öneminden bahseden Gül, “Artık birçok ülke enerji politikalarını kendi dış, ekonomi, savunma ve bilim politikalarının temel bir öğesi olarak telakki etmektedir. Enerji meselesi teknik bir siyasa alanı olmaktan çıkmış artık jeopolitik ve ekonomi politiğin bir konusu olmuştur. Son iki yüzyılda kaydedilen büyük teknolojik ilerlemeler neticesinde insanoğlu olarak tabiatın denge ve kurallarına meydan okumak için elimizden geleni yaptık. Bu çerçevede sürdürülebilirlik ilkesine yeterince riayet etmeden dünyanın mevcut sınırlı kaynaklarını tüketmekte hiç tereddüt etmedik. Tüm bunların neticesinde dünyamız daha çok nüfus barındıran, refah seviyesi yükselen ancak felaketlere meyleden bir yer haline geldi. Son yıllarda vuku bulan acı tecrübelerle sabittir ki tabiat yaptığımız suistimalleri karşılıksız bırakmıyor ve bizi türlü felaketlerle cezalandırmak suretiyle cevap vermektedir. Dolayısıyla, gerek kendimizin gerek gelecek kuşakların bekası bakımından tabiatla barışmamızın tam zamanıdır. Bu barış aynı zamanda tabiata ve gelecek nesillere adil olmak demektir.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.