Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kalaslı hırsızlar güven timlerine takıldı (Özel)

Kalaslı hırsızlar güven timlerine takıldı (Özel)

Üsküdar’da bir evden bilgisayar ve telefon çalan hırsızlar eşyaları satmak isterken güven timleri tarafından Kadıköy’de kıskıvrak yakalandı. Zanlıların eve girebilmek için kalas kullanmaları da güvenlik kameraları tarafından saniye...

  • Ege Postası
  • 17.08.2013 - 09:30
Üsküdar’da bir evden bilgisayar ve telefon çalan hırsızlar eşyaları satmak isterken güven timleri tarafından Kadıköy’de kıskıvrak yakalandı. Zanlıların eve girebilmek için kalas kullanmaları da güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay önceki gece sabaha karşı Musa Karabulut’un akraba ziyareti için geldiği Yavuztürk Mahallesi’ndeki bir apartmanın birinci katında meydana geldi. Aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşların pencereleri açık bırakmasını fırsat bilen Hakan Ö. (26) ve U.C. (17) isimli zanlılar, Karabulut’un eşi ve iki çocuğu ile uyuduğu birinci kattaki odanın penceresinin açık olduğunu fark edince harekete geçti. Apartmanın güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde zanlıların zemin katın üzerinde bulunan daireye girebilmek için yanlarında getirdikleri ve apartman bahçesine gizledikleri yaklaşık üç metre uzunluğundaki kalası alarak yürüdükleri görülüyor. Güvenlik kameraları bundan sonrasını kaydetmese de hırsızlar kalas yardımıyla girdikleri odadan Karabulut’a ait bir adet laptop bilgisayar, bir adet telefon ve içerisinde bir miktar para ve kimliklerin bulunduğu cüzdanı alarak kayıplara karıştı. Uyandığında hırsızlık olayını fark eden Karabulut da durumu polise bildirdikten sonra beklemeye başladı.

Çaldıkları bilgisayarı aynı gün elden çıkartmak isteyen zanlılar da erkenden Kadıköy’deki bir iş hanında gezdikleri sırada güven timlerinin dikkatini çekti. Zanlıları takibe alan güven timleri bilgisayarı satmak istedikleri sırada yanlarına yaklaşarak bilgisayarı nereden aldıklarını sordu. Zanlıların çelişkili cevap vermesinden şüphelenen güven timleri yaptıkları kimlik sorgulamasında şahısların çok sayıda hırsızlık olayın karıştıklarını öğrenince Hakan Ö. ve U.C.’yi gözaltına aldı. Zanlıları polis merkezine götüren güven timleri laptop içerisindeki bilgilerden sahibi Musa Karabulut’a ulaştı. Karabulut’un sabaha karşı hırsızlar tarafından soyulduğunu söylemesi ile zanlılar suçlarını itiraf etti. Polis merkezinde işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Çalınan bilgisayarını almak için polis merkezine gelen Musa Karabulut basın mensuplarına olayı anlatırken polisin bilgisayarını bu kadar kısa sürede bulmasından ve zanlıları yakalamasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.