Dolar 32,6492
%0.01
Euro 35,1115
%0.06
Altın 2.444,590
%-0.13
Bist-100 10.343,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gül: Liderler zirvesinin, katkı sağlayabileceği kanaatinde değilim

Gül: Liderler zirvesinin, katkı sağlayabileceği kanaatinde değilim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gezi Parkı olayları ile ilgili olarak "Cumhurbaşkanı, liderler zirvesi yapmalı" önerisine olumlu bakmadığını söyledi. Rize'de gazetecilerin sorusunu cevaplayan Gül,...

  • Ege Postası
  • 12.06.2013 - 13:55
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gezi Parkı olayları ile ilgili olarak "Cumhurbaşkanı, liderler zirvesi yapmalı" önerisine olumlu bakmadığını söyledi. Rize'de gazetecilerin sorusunu cevaplayan Gül, "Liderler zirvesinin, yaşanan olaylara çözüm noktasında katkı sağlayabileceği kanaatinde olmadığını" ifade etti.

Gül açıklamasında, "Bütün siyasi partilerin başkanlarını bir araya toplamak.. Bunlar da zaman zaman olabilir. Ben de ilk cumhurbaşkanı olduğum yıllarda bazı davetler yaptım, bu tip toplantıları yaptım. Ama bu noktada neticeye bakarım doğrusu. Neticeye ne yardımcı oluyor, katkısı ne olacak.. buna bakarım. Bu çerçevede baktığımda bugünkü bu siyasi ortam içerisinde çok doğrusu katkı sağlayabileceği kanaatinde değilim. Böyle bir kanaat oluşursa tabii ki yine bu daveti yaparım" diye konuştu.

Şu anda bu zirve yerine liderlerle tek tek görüşmeyi tercih ettiğini söyleyen Gül, "Onların düşüncelerini çok daha baş başa sonuna kadar rahatlıkla söylemelerini ve benim de dinlememi ve neticede de bunu diğer görüştüğüm liderlere de herkesin ne düşündüğünü anlatarak, bunun çok daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Şu anda takip ettiğim metot da bu. Nitekim dün de sayın Başbakan'la görüşmemizde paylaştım." açıklamasında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.