Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gülbahçe'deki krizde son durum: Urla'da plan çıkmazı

Gülbahçe'deki krizde son durum: Urla'da plan çıkmazı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve önceki ay askıya çıkan Urla’nın Gülbahçe Mevkii’nde toplam 315 hektarı kapsayan imar planlarına itiraz yağdı. Gülbahçe'deki krizde son durum

  • Ege Postası
  • 04.07.2016 - 11:35

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Büyükşehir Belediyesi’nde Nisan ayında askıya çıkan ve Urla Gülbahçe’yi yakından ilgilendiren 5 bin ölçekli imar planları itiraz engeline takıldı.

30’A YAKIN İTİRAZ GELDİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl başlayan çalışmalar sonucunda Urla Karapınar Mevkii ve Gülbahçe’de yaklaşık 315 hektar alan ile 59 hektarı kapsayan koruma amaçlı imar planlarına bölgedeki hak sahipleri ve resmi kurumlardan toplam 29 ayrı itiraz geldi.

PLANLARA KISMİ DÜZELTME GELDİ

Bölgedeki mülk sahiplerinin yanı sıra, yatırımcı kuruluşların, mahalle muhtarlıkları ve Milli Emlak Dairesi’nin karşı çıktığı planlara gelen itirazları inceleyen Büyükşehir Belediyesi, yaptığı kısmi değişiklik ile yollar, resmi kurumlar ve ticari işletmeleri ilgilendiren kısmi düzeltmelere gitti.

MAHKEMEYE Mİ TAŞINACAK'

50’yi aşkın parselde ise itirazlar reddedildi. Planların askıdan inmesinin ardından resmileşmesi beklenirken, değişikliğe karşı çıkan çok sayıda hak sahibinin ise süreci mahkemeye taşımaya hazırlandığı öğrenildi. Yaklaşık bir yılı bulan planlama sürecinin ardından, söz konusu değişiklik yargı tarafından iptal edildiği takdirde süreç sil-baştan işleyecek ya da imar planları yeniden revize edilecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.