Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güler: Bingöl Cezaevi'ndeki tünelde aydınlatma düzeneği bulundu

Güler: Bingöl Cezaevi'ndeki tünelde aydınlatma düzeneği bulundu

İçişleri Bakanı Muammer Güler, bölücü terör örgütü mensubu 18 tutuklu ve hükümlünün Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden vardiye değişimi sırasında kaçtıklarını söyledi. Cezaevinin kuzeyine doğru 50 metre uzunluğunda bir tünel...

  • Ege Postası
  • 25.09.2013 - 20:00
İçişleri Bakanı Muammer Güler, bölücü terör örgütü mensubu 18 tutuklu ve hükümlünün Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden vardiye değişimi sırasında kaçtıklarını söyledi. Cezaevinin kuzeyine doğru 50 metre uzunluğunda bir tünel kazıldığı, tünelin içinde de bir aydınlatma düzeneği bulunduğunu anlatan Güler, uçakların bölgeye gönderildiğini belirterek "Böylesine bir eylemin başka destekler veya işbirliği ile gerçekleştirilebileceği düşünülmektedir." dedi.

Bakan Güler ile Yemen Mahalli İdareler Bakanı Ali Mohammed Al-Yazidi, bakanlık makamında heyetler arasında bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından Bakanlık Konferans Salonunda, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Yemen Cumhuriyeti Hükümeti arasında yerel yönetimler alanında işbirliği anlaşması imzalandı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, anlaşmanın hayırlı olması temennisinde bulundu; karşılıklı eğitim programlarıyla kapasite geliştirilmesinin sağlanacağını ifade etti. İki ülke şehirleri arasında kardeş şehir anlaşmaları imzalanıp teşvik edileceğini kaydeden Bakan Güler, anlaşmanın içeriği hakkında bilgi verdi.

Yemen Mahalli İdareler Bakanı Ali Mohammed Al-Yazidi ise ülkelerindeki noksanlığı telafi edebilmek için, tüm tecrübelere vakıf olabilmek için Türkiye'de olduklarını kaydetti. İyi yönetim doğrultusu ve himayesi altında bu tecrübeleri tetkik etmek istediklerini vurguladı. Kültürel anlamda da işbirliği konusunda mutabak olduklarının altını çizen Al-Yazidi, tarihi Kur'an-ı Kerimlerin tamiratı ve muhafazası konusunda yardımcı olmak istediklerini belirtti.

Bir soru üzerine emniyete yönelik saldırı konusunda açıklama yapan Güler, bugüne kadar DHKP-C'nin yaptığı 11 eylemin tüm failleri için işlem yapıldığını söyledi. Aranan şahıslarla ilgili kırmızı bülten çıkarma dahil tüm işlemlerin yapıldığını kaydetti. Takibin, 'yerini biliyorum hemen alırız' anlamına gelmediğine dikkat çeken Güler, bütün teknik imkanlar kullanılarak takip edildiğini vurguladı.

Bu olaylardan sonra istihbarat birimlerinin 6 ayrı bilgi notuyla yetkilileri bilgilendirdiğini anlatan Güler, bu şahısların kullanılacağı bilgisinin verildiğini ifade etti. "Polisimizin başarısının takdir edilmesi ve geçmiş olsun denmesini bekleriz." diyen Güler, olayın siyasi olarak değerlendirildiğini ve buna teşkilatın üzüldüğünü kaydetti.

Bingöl'de terör örgütü mensuplarının cezaevinden kaçışına ilişkin bir soruya ise Bakan Güler, "Bölücü terör örgütü mensubu 18 tutuklu ve hükümlünün malesef Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden tünel kazmak suretiyle kaçtıkları tespit edilmiştir. Çok yoğun bir çalışma yapılmaktadır. Cezaevi idaresinin vardiye değişimi sırasında olay gerçekleşmiştir. Yapılan ilk incelemede, bölücü terör örgütü mensupları tarafından cezaevinin kuzeyine doğru 50 metre uzunluğunda bir tünel kazıldığı, tünelin içinde de bir aydınlatma düzeneği bulunduğu anlaşılmıştır. Bölge dışına kaçanlarla ilgili geniş bir çalışma yapılmaktadır. Uçaklarımız bölgeye gönderilmiştir. Böylesine bir eylemin başka destekler veya işbirliği ile gerçekleştirilebileceği düşünülmektedir. Adalet Bakanlığı tarafından geniş bir soruşturma yapılmakatadır. Yakalanmaları için her türlü gayret gösteriliyor. Böylesine organize bir hareketin mutlaka içeriden veya dışarıdan bir destekle işbirliği ile yapılması şüphesi vardır." karşılığını verdi.

Belediye yolsuzluklarıyla ilgili operasyon konusunda ise Güler, partisi hangisi olursa olsun yapılan yanlış işlere yönelik gereken adli ve idari işlemlerin yapıldığını söyledi. "Yargı bağımsızlığı çerçevesinde gereken her şey yapılıyor." diyen Güler, Cumhuriyet Savcılarının da yürüttüğü soruşturmalar olduğunu ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.