Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güler, ‘can kaybetmeksizin düzeltilmelidir’

Güler, ‘can kaybetmeksizin düzeltilmelidir’

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Birgül Ayman Güler, seçim bölgesinde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Bergama’nın Yenikent Beldesi’ne ziyarette bulunarak yurttaşlarla sohbet edip, dertlerini dinledi.

  • Ege Postası
  • 18.09.2012 - 13:17
 İZMİR- Belde sakinlerinin dile getirdiği; ‘beldenin ortasından geçen İzmir – Çanakkale yolunun beldeyi ikiye ayırması nedeni ile belde içinde güvenli ve kolay geçiş düzenlemesinin yokluğu’ bilgisi üzerine Güler, konu edilen yerde incelemelerde bulundu.

Güler, “ belde sakinlerinin karşıdan karşıya geçmek için ışıklı – güvenli bir kavşak düzenlemesi olmadığı için insanlarımız belde çıkışına çok uzak mesafelere gitmek zorunda kalıyorlar,  çoğu zaman da bunun yerine riskli geçişleri tercih ediyorlar. Bu da hem belde sakinlerini riske atarken hem de seyir halindeki araçları da tehlikeye sokmakta. Bu çok ciddi ve tehlikeli bir sorun. Sorunun can ve zaman kaybetmeksizin düzeltilmesi bir zorunluluktur” dedi.

 

Yanı Başında Örneği Var

Yenikent’e çok yakın olan Şakran’da ışıklı kavşak örneğinin bulunduğunu söyleyen Güler, “Yenikentliler de aynı şekilde güvenli ve kolay bir geçişe kavuşturulabilir. Mevcut durumda insanlar tedbirsiz ve riskli olarak korsan dönüş yapmaktalar bu da tehlike yaratmaktadır. Kurallı geçiş yapmak istese Bergama’ya doğru 7 km, Aliağa’ya doğru 8 km yol gitmeleri gerekmektedir. Kavşak düzenlemesi belde halkının güvenli ve kolay kullanımı için uygun bir yerde yapılmalıdır" dedi. Güler ayrıca güzergahta yeteri kadar trafik levha ve işaretinin de bulunmadığını söyledi.

Konunun geçiştirilemeyecek kadar önemli olduğunu dile getiren Güler, konuyu ilgili mercilere ileteceğini, öncelikle böyle bir sorundan bilgileri ve buna ilişkin bir çözüm çalışmasının olup olmadığını Kara Yoları Genel Müdürlüğüne soracağını söyledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.