Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gültepe Mesire Alanı  yeni cazibe merkezi olacak

Gültepe Mesire Alanı yeni cazibe merkezi olacak

Göreve geldiğinden bu yana İzmir’in yeşil alan oranını 5 katına çıkaran Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, 80 dönümlük alanıyla kente nefes aldıran Gültepe Mesire Alanı’nı da çok yakında hizmete sunacak.

  • Ege Postası
  • 01.11.2012 - 10:35
İZMİR- Konak Belediyesi çok yakında Cumhuriyet tarihinin en büyük mesire alanını İzmirlilere kazandıracak. Çınartepe’de bulunan ‘Gültepe Mesire Alanı’ çalışmaları hızla ilerliyor. Ocak ayında temeli atılan merkezde 5 adet seyir terası, çocuk oyun alanı, spor aletlerinin bulunduğu bir spor parkı, süs havuzu, yürüme yolları ve kırkahvesi bulunuyor.

İzmir’e kuşbakışı bir manzaraya sahip olan mesire alanını İzmirlilere kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, göreve geldiğinden bu yana Konak İlçe sınırlarında bulunan yeşil alan oranını 5 kat artırdıklarını söyledi. Yıl sonunda bitmesi planlanan alan İzmir’in yeni cazibe merkezi olacak. Çam ağaçları arasında tüm İzmirlilerin güzel bir gün geçireceği, bol oksijen soluyacağı mesire alanında İzmir Körfezi’nin de seyrine doyum olmayacak.



80 dönümlük alanıyla kente nefes aldıran ‘Gültepe Mesire Alanı’nın İzmir’in terası haline geleceğini ifade eden Başkan Tartan, rekreasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Tartan, kente tüm İzmirlilerin aileleriyle birlikte yararlanabileceği bir sosyal alan kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, “Konak sınırları içinde bulduğumuz en ufak alanı bile yeşillendirmek ve İzmirlilerin nefes alacağı alanlar yaratmak için çalışıyoruz. 3.5 yıllık görev süremizde yeşil alan oranını 5 katına çıkardık. Geçtiğimiz günlerde Gültepe’ye iki park birden kazandırdık. Çınartepe’de kentin zaten sahip olduğu bu yeşil alanı da koruma altına aldık ve İzmirlilerin güvenle yararlanabileceği bir mesire alanına dönüştürüyoruz. Tüm düzenlemelerde ahşap ve doğal taş gibi doğaya dost malzemeler kullanıyoruz. Sadece çevre halkının değil, tüm İzmirlilerin rahatlıkla geleceği, spor yapıp şehir manzarası eşliğinde dinlenebileceği, güvenlikli ve keyifli bir ortam oluşturuyoruz” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.