Dolar 34,2443
%0.3
Euro 37,6239
%-0.39
Altın 2.912,210
%-0.13
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gümüşdamlalılar, köylerine HES yapılmasına karşı

Gümüşdamlalılar, köylerine HES yapılmasına karşı

Antalya’nın Akseki ilçesinin Gümüşdamla köylüleri, ilçede yapılan hidroelektrik santraline karşı çıktı. İl Genel Meclisi'nin önünde toplanan bazı köylüler, "Canımızı veririz ama suyumuzu vermeyiz." diye tepki gösterdi.    Gümüşdamla...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 15:23
Antalya’nın Akseki ilçesinin Gümüşdamla köylüleri, ilçede yapılan hidroelektrik santraline karşı çıktı. İl Genel Meclisi'nin önünde toplanan bazı köylüler, "Canımızı veririz ama suyumuzu vermeyiz." diye tepki gösterdi.

    Gümüşdamla Kalkındırma, Sosyal ve Kültürel Dayanışma Derneği ve Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu adına açıklama yapan Birsen Tanyeri, “Antalya 2. İdare Mahkemesi'nin kararı ile HES köyünde iptal edilmişti. Ancak daha sonra firma projede ufak bir değişiklik yaparak projeyi İl Genel Meclisi’ne sundu ve HES projesi AK Parti ve MHP’nin oyları ile 10 Ocak’ta yine kabul edildi. Bugün bu kararın iptal edilmesi için toplandık.” dedi.

HES’in tekrar kabul edildiğini internetten öğrendiklerini söyleyen Tanyeri, bu konuda CHP’nin de köylülere ve derneğe bilgi vermediği için suçlu olduğunu dile getirdi. İl Genel Meclisi önünde toplanan bazı köy sakinleri de bu inşaat alanlarının suyu azalttığını ve doğayı tahrip ettiğini iddia etti. Köylüler "Canımızı veririz ama suyumuzu vermeyiz." diyerek projenin bir an önce iptal edilmesini istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.