Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gün Ortası'nda Kocaoğlu ve Karabağ’a barış çağrısı

Gün Ortası'nda Kocaoğlu ve Karabağ’a barış çağrısı

Gün Ortası’nda gündemi değerlendiren Birol Soylu, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının Kemal Derviş olacağını öne sürdü. Mithat Umutoğulları ise il başkanlığı noktasında anlaşamayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ arasındaki gerilimin sona ermesi gerektiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 27.04.2018 - 14:58

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEP0STASI-Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları ve CHP İl Disiplin Kurulu eski Başkanı Birol Soylu, Gün Ortası Programında gündemi değerlendirdi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının adı geçen İlhan Kesici, Yılmaz Büyükerşen, Muharrem İnce yerine Kemal Derviş olmasını beklediğini belirten Birol Soylu, “Ben buradan söylüyorum, Türkiye ekonomisini düzelten bir isim var. Kemal Derviş. Benim iddiam herkesin şaşıracağı, ekonomiyi bilen biri dediği Kemal Derviş geliyor. Bunu ilk biz Egepostası’nda açıkladık diyeceğiz. Olacak gibi görünüyor. Öyle bir hissiyatım var. Yanılıyor olabilirim. Ama genel başkanın tarifi, parametreler bunu gösteriyor. 2007’ye kadar onun ekonomik programıyla yol alındı. İyi bir ekonomist. O bir program koydu, program yürümeye başladı. AK Parti de 2007 yılına kadar değiştirmedi o programı. Ben iddia ediyorum, Derviş’i tarif ediyor genel başkan. Kemal Derviş’e hayır demez CHP tabanı” değerlendirmesini yaptı.

Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Mithat Umutoğulları da, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı Belediyesi’ndeki yatırımının açılışına yurtdışında olduğu için katılamayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile kongredeki aday uzlaşmazlığı nedeniyle yolları ayrılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasındaki gerilimin sona ermesi gerektiğini söyledi.

HASAN KARABAĞ İLE AZİZ KOCAOĞLU’NUN BU KAVGAYI, GÜRÜLTÜYÜ BİTİRMESİ LAZIM

Mithat Umutoğulları, “Hasan Karabağ gelmedi. Yurtdışında idi. Belediye başkanı yok, bir bakıyorsun 300kişi. Hasan Karabağ orada olsaydı 3 bin kişi en az olurdu. Bayraklı Belediyesi ve İlçe örgütü mesaj attı üstelik. Aziz Kocaoğlu, iki dönem orada belediye başkanlığı kazanmış biri var, bir marka var. Gürsel Erol, herkesin bir hikayesi olmalı demişti. Bayraklı’da Hasan Karabağ’ın bir hikayesi var. Aziz Bey’in de bir hikayesi olsa keşke. Hasan Karabağ ile Aziz Kocaoğlu’nun bu kavgayı, gürültüyü bitirmesi lazım. Eğer bu kavga bitmezse ne olur hiçbir şey olmaz. İkisi de başkan olur. Ne Aziz Beyin gücü yeter Karabağ’ı oradan almaya. Aziz Beyin sıkıntısının Karabağ’ın büyükşehir potansiyel adayı olarak görülmesi olarak görüyorum” diye konuştu.

KOCAOĞLU BUGÜN O KOLTUĞU ALAATTİN YÜKSEL’E BORÇLU

“Bir büyükşehir belediye başkanı İzmir’de yüzlerce ilçe başkanı var, cevap verir m? Hele hele kendi partisinin ilçe başkanı hakkında konuşmaması lazım. Radyoda konuşuyorsun, büyükşehir belediyesinin açılışı var orada da konuşuyorsun. Dönüyorsun Bayraklı’da açılışa geldin. Ben Kocaoğlu olsam, kendime rakip gördüğüm, kızdığım, öfkelendiğim kişiyle ilgili açılış yaparım, on bin kişiyi yığarım gövde gösterisi yaparım. Bayraklı Belediyesi bayramlaşma bile yaparken en az 3 bin 500 kişiyi topluyor. Sen Bayraklı’ya geliyorsan bu ağırlığını hissettireceksin. Kürsüye çıktı, karşısında milletvekili adayları var. Bir girdim, İBB’nin açılışlarına gitmiyordum, merak ettim gittim. Bir gittim yemin ederim saysan 300 kişi yoktu” diye konuşan Mithat Umutoğulları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun koltuğunu Alaattin Yüksel’e borçlu olduğunu savundu:

“Genel merkez bir mevcut belediye başkanı var iken, kendi belediye başkanlarını alıp bu tartışmanın içine sokar m? Bayraklı’da şunu yapanlar, Hasan Karabağ büyükşehir adayı diyenler, siz ona iyilik değil kötülük yapıyorsunuz. Aziz Kocaoğlu’nun tavrının sebebi bu kişiler. Aziz Beyin büyükşehir belediye başkanı olacağını, kim bilebilirdi. Şartlar onu gerektirdi. Alaattin Yüksel o gün il başkanı olmasa, onun esamesi geçmezdi. Kocaoğlu bugün o koltuğu Alaattin Yüksel’e borçlu. Alaattin Yüksel vardı Aziz Kocaoğlu’nu kontrol eden. Kongrede kırgınlık oldu. Yüksel çekildi. Çekilince örgüt ile karşı karşıya kaldı Aziz Kocaoğlu.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Birol Soylu: Şekil olarak AK Parti ve MHP dışında kalan cephe ittifakta sorun gözükmemekle birlikte Akşener’in ben olacağım ısrarı kararlılık açısından uygun görünse de, CHP senin seçimine girmesini sağlamış. Bir vefa olur. Her şeyin bir karşılığı vardır. CHP almadan veriyor herhalde İYİ Parti’ye. Bir oyun bozuldu, demokrasi için bu gerekiyordu. Ama İYİ Parti bu jesti görmezlikten gelmemeli. Büyükerşen ve İlhan Kesici ile Muharrem İnce. Genel başkan bir şey söyledi, ekonomiyi iyi bilen, herkesin şaşıracağı bir adaydan söz etti. İlhan Kesici, Muharrem İnce, Büyükerşen şaşırmaz kimse. Ben buradan söylüyorum, Türkiye ekonomisini düzelten bir isim var. Kemal Derviş. Benim iddiam herkesin şaşıracağı, ekonomiyi bilen biri dediği Kemal Derviş geliyor. Bunu ilk biz Egepostası’nda açıkladık diyeceğiz. Olacak gibi görünüyor. Öyle bir hissiyatım var. Yanılıyor olabilirim. Ama genel başkanın tarifi, parametreler bunu gösteriyor. 2007’ye kadar onun ekonomik programıyla yol alındı. İyi bir ekonomist. O bir program koydu, program yürümeye başladı. AK Parti de 2007 yılına kadar değiştirmedi o programı. Ben iddia ediyorum, Derviş’i tarif ediyor genel başkan. Kemal Derviş’e hayır demez CHP tabanı. Bu ülkede çağdaş, laik hatta liberal ismi yok muyd? Ekmeleddin İhsanoğlu. Madem Abdullah Gül iyidi de neden muhalefet ettik biz ona. Noter makamı dedik ona. Hiçbir şeyi veto etmiyor dedik. İnsanların karşısına getirirlerse adama gülerler. CHP tabanında infial olur. Kemal Derviş CHP’ye uzak bir adam değil. Paraya pula ihtiyacı yok, iyi bir ekonomist. İzleyeceğiz göreceğiz. Bahisler oynanıyormuş.

Mithat Umutoğulları: Ekmeleddin İhsanoğlu’nu çıkaran herkesi çıkarabilir. Sürpriz olmaz.

Birol Soylu: Ekmeleddin kimin dayatmasıydı. Devlet Bahçeli’nin.

Mithat Umutoğulları: Tayyip Bey'in bence gizli savaşçısı imiş Bahçeli. İnsanın aklına başka bir şey gelmiyor. Bu kadar seçimde Bahçeli neler neler söyledi, Cumhurbaşkanının ne hırsızlığı kaldı ne başka şeyi. Ama seçim bitiyor, seçimden hemen sonra koalisyona yanaşmadı. Kemal Kılıçdaroğlu Başbakanlık teklif etti.

Birol Soylu: Ekmeleddin diyor o oluyor. Erken seçim diyor erken seçim oluyor. Enteresan bir adam yani. Kemal Derviş benim adayım demiyorum. Tarif edilen aday Derviş gibi görünüyor. Yüzde 30 bandında sosyal demokrat var Türkiye’de.

Mithat Umutoğulları: İkinci turda Erdoğan’a muhalif, toparlayacağı bir aday olması lazım. CHP açısından kötü bir durum. Günlerdir adayınız yok. Aday arıyorsunuz. Adaylarınızın hiçbirisi de parti üyeniz değil.

Birol Soylu: İkinci bir Ekmeleddin istemiyoruz. Ekmeleddin kontenjanımız doldu. Çağdaş, demokrat, laik adayınız yok.

Mithat Umutoğulları: Hikmet Çetin, Murat Karayalçın gibi kendine muhalif isimleri birer birer bitiriyor CHP Genel Başkanı. Bu iş vizyon meselesi. Binali Yıldırım’ın Bakan iken geldi büyükşehir adayı oldu, arkasından danışmanı yaptı saraya aldı, oradan döndü Başbakan yaptı. Bakanlık yapmış bir ismin il başkanı yapıldığını duydun m? Bu iş vizyon meselesi. Partinin liderlik yapacak kişileri koruyup kollaması lazım. Kemal Beyin adaylığı gündeme gelseydi, etkisi fazla olurdu. Aday olsa yerine şu gelsin diyeceğin adam yok.

Birol Soylu: Abdülatif Şener gidişatı önceden görüp eleştirilerini yapan bir isim.

Mithat Umutoğulları: Partinizdeki herkes gidişatı görüp muhalefet yapıyor. En sağlıklı duran AK Parti, MHP. İYİ Parti de. Ceza almazsa HDP Selahattin Demirtaş diyor. CHP hala arıyor. Deniz Baykal keşke başına bu iş gelmeseydi, müthiş olurdu.

Birol Soylu: Kim olursa olsun demokrasinin devamını sağlayacak kişi, zihniyet ve düşünce olsun.

Mithat Umutoğulları: Bayraklı Belediyesi’nin açılışına gelelim. Vatandaş dışında herkes vardı. Bayraklı’da özellikle kongre süreciyle başlayan Kocaoğlu-Karabağ gerginliği vardı. Eskiden Aziz Bey bu kadar hassas değildi. Biri eleştirirdi onu, mesela Hasan Karabağ üstü kapalı onu eleştirmiştir, bir defa bile Aziz Beye dönüp cevap vermemiştir. Her gördüğünde sevgisini, saygısını göstermiştir, abilik yapmıştır. Ancak bu kongrede ne olduysa. Karabağ ile görüşme yaparken, Hasan Karabağ adaylık konusunda çok ağır ifadeler kullanmış, ağır konuşmuş, sen kendini ne sanıyorsun, biz senin çocuğun muyuz gibi buna benzer şeyler söylemiş. Kongrede de Gümrükçü’yü destekledi. Kongre bitti defter kapandı. Baktı ki defter kapanmamış. Bir büyükşehir belediye başkanı İzmir’de yüzlerce ilçe başkanı var, cevap verir m? Hele hele kendi partisinin ilçe başkanı hakkında konuşmaması lazım. Radyoda konuşuyorsun, büyükşehir belediyesinin açılışı var orada da konuşuyorsun. Dönüyorsun Bayraklı’da açılışa geldin. Ben Kocaoğlu olsam, kendime rakip gördüğüm, kızdığım, öfkelendiğim kişiyle ilgili açılış yaparım, on bin kişiyi yığarım gövde gösterisi yaparım. Bayraklı Belediyesi bayramlaşma bile yaparken en az 3 bin 500 kişiyi topluyor. Sen Bayraklı’ya geliyorsan bu ağırlığını hissettireceksin. Kürsüye çıktı, karşısında milletvekili adayları var. Bir girdim, İBB’nin açılışlarına gitmiyordum, merak ettim gittim. Bir gittim yemin ederim saysan 300 kişi yoktu. Bakıyorum 300 kişi. Sağdan say Ali Engin, Asuman Ali Güven, beş altı belediye başkanı, dört beş tane ilçe başkanı vardı, bürokratları vardı. Vatandaş yok. Hasan Karabağ ile ilgili kafasında bir şey varsa bunu gerçekleştiremez. Onu yiyemez, midesine oturur. Hasan Karabağ gelmedi. Yurtdışında idi. Belediye başkanı yok, bir bakıyorsun 300 kişi. Hasan Karabağ orada olsaydı 3 bin kişi en az olurdu. Bayraklı Belediyesi ve İlçe örgütü mesaj attı üstelik. Aziz Kocaoğlu, iki dönem orada belediye başkanlığı kazanmış biri var, bir marka var. Gürsel Erol, herkesin bir hikayesi olmalı demişti. Bayraklı’da Hasan Karabağ’ın bir hikayesi var. Aziz Bey’in de bir hikayesi olsa keşke. Hasan Karabağ ile Aziz Kocaoğlu’nun bu kavgayı, gürültüyü bitirmesi lazım. Eğer bu kavga bitmezse ne olur hiçbir şey olmaz. İkisi de başkan olur. Ne Aziz Beyin gücü yeter Karabağ’ı oradan almaya. Aziz Beyin sıkıntısının Karabağ’ın büyükşehir potansiyel adayı olarak görülmesi olarak görüyorum. Karabağ’ın etrafında abuk sabuk hareketler, bir büyükşehir belediye başkanı var iken, hele hele bu isim senin partili iken, Karabağ büyükşehir adayı demek, bu gayri ciddi bir şey. 2014’te de atanırken, bir kez genel merkeze gitmedi Hasan Karabağ. Parti başkanın çalışmalarını yeterli görüyor, yeterli görüyorsa aday yapar. Hasan Karabağ da aday yapılırsa hayır demez. Bu koltuğu hak eden 3-4 belediye başkanı daha var. Çok kıymetli ve değerli belediye başkanları da var. Birikimleriyle yaptıkları icraatlarıyla, duruşlarıyla. Hasan Karabağ büyükşehir belediye başkan adayı yazıyor adam. Bu öyle kolay bir şey değil. Büyükşehir belediye başkanı olması için Hasan Karabağ’ın önce Aziz Kocaoğlu’nun aday değilim demesi lazım. Genel merkez bir mevcut belediye başkanı var iken, kendi belediye başkanlarını alıp bu tartışmanın içine sokar m? Bayraklı’da şunu yapanlar, Hasan Karabağ büyükşehir adayı diyenler, siz ona iyilik değil kötülük yapıyorsunuz. Aziz Kocaoğlu’nun tavrının sebebi bu kişiler. Aziz Beyin büyükşehir belediye başkanı olacağını, kim bilebilirdi. Şartlar onu gerektirdi. Alaattin Yüksel o gün il başkanı olmasa, onun esamesi geçmezdi. Kocaoğlu bugün o koltuğu Alaattin Yüksel’e borçlu. Alaattin Yüksel vardı Aziz Kocaoğlu’nu kontrol eden. Kongrede kırgınlık oldu. Yüksel çekildi. Çekilince örgüt ile karşı karşıya kaldı Aziz Kocaoğlu.

Birol Soylu: Aziz Kocaoğlu defalarca gitti genel merkeze. Neredeyse orada karargah kurdu. Hasan Karabağ kesinlikle gitmedi. Aziz Beyin tüm açılışlarını izle. Kurdela kesilir. Sağındaki solundaki arkasındaki isimler aynıdır. Fotoğrafta sen ben bizim oğlan. Vezir Aslan, on yıl Aziz Beyin her açılışında poz vererek meclis üyesi oldu. Durduğu yeri hiç değiştirmedi. Üç yüz kişi bütün açılışlarda. Örgüt lime lime. Bayraklı açılışına indirgeme. Bayraklı ha deyince beş on bin kişiyi alana indiriyor.

Mithat Umutoğulları: Aday saptaması için CHP genel merkezde iki komisyon kuruluyor. Mülakat ve aday saptama komisyonu kurulacak.

Birol Soylu: Liyakat ve mülakat önemli. Kontenjandan gelip. Adam MHP’li, CHP ile alakası yok. Pat diye geldi meclis üyesi oldu. İlahi bir yerden.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.