Dolar 34,2851
%-0.17
Euro 37,5210
%0.35
Altın 3.022,830
%0
Bist-100 8.619,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güngörmüşler Konağı’nda sağlık seminerleri sürüyor

Güngörmüşler Konağı’nda sağlık seminerleri sürüyor

Ankara’nın Sincan ilçesinde kalp ve damar hastalıklarından korunmanın yolları anlatıldı. Kardiyoloji Uzmanı Doktor Mehmet Uslu tarafından Güngörmüşlere sağlıklı hayatın ipuçları verildi. Güngörmüşler Konağı’nda verilen seminerde...

  • Ege Postası
  • 23.09.2013 - 11:37
Ankara’nın Sincan ilçesinde kalp ve damar hastalıklarından korunmanın yolları anlatıldı. Kardiyoloji Uzmanı Doktor Mehmet Uslu tarafından Güngörmüşlere sağlıklı hayatın ipuçları verildi. Güngörmüşler Konağı’nda verilen seminerde doğru beslenme ve spor yapmanın sağlık açısından faydaları anlatırken; zararlı alışkanlıklardan uzak durulması vurgulandı.

Sincan Belediyesi’nin ileri yaştaki vatandaşlara tahsis ettiği Güngörmüşler Konağı’nda sağlık toplantıları devam ediyor. Seminerin bu haftaki konusu kalp ve damar hastalıklarıydı. Dinleyicilerin yüzde 90’ının kalp ile ilgili sorunlar yaşadığını öğrenen Uzman Dr. Mehmet Uslu, çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Sağlıklı yaşam için yürüyüş ve sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapan Uslu, “Sağlıklı hayatın ilk kuralı ve bu kuralın ilk şartı doğru beslenmekten geçiyor. Doğru ve dengeli beslendiğimizde hayatımız daha enerjik ve daha mutlu geçiyor. Vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve minareleri doğru karşılarsak ilerleyen yaşlarda oluşması muhtemel hastalıkların da önünü kesmiş oluruz. Hayatımızın sağlıklı ve mutlu geçmesini istiyorsak beslenmemize çok dikkat etmeliyiz.” dedi. Günde 4 ila 6 kilometre arasında yürüyüş yapma gerektiğinin altını çizen Uslu, sigara ve alkolden uzak durulmasını ve yağlı yiyeceklerin tüketilmemesi gerektiğini söyledi.

KALP DOSTU, SEBZE VE MEYVE’

Sebze ve meyvenin günde en az 400 gram tüketilmesi gerektiğini belirten Uzm. Dr. Mehmet Uslu, "Sebze ve meyveler hipertansiyon, katarak, şeker, kalp hastalıkları ve bazı kanser türlerine karşı büyük fayda sağladığı yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlandı. Çiğneme güçlüğü olan yaşlılarımız sebze ve meyveleri pişirerek ya da suyunu çıkararak tüketebilir." dedi. Özellikle stres ve aşırı kilonun da kalbi çok yorduğunu söyleyen Uslu; tuzun günde sadece 5-6 gramla sınırlandırılması gerektiğinin de altını çizdi.

CHECK-UP ALINABİLECEK EN ETKİLİ ÖNLEM’

Kalp ve damar hastalıklarında erken teşhisinde çok önemli olduğunu kaydeden Uslu, belli bir yaştan sonra düzenli olarak kontrollere gidilmesini önerdi. Özellikle göğüs ağrısı, nefes darlığı, terleme ve bulantı şikayeti olanların uzman doktora görünmesi gerektiğini vurgulayan Mehmet Uslu, "Belirli yaşlarda hiç şikayeti olmadan check-up ve efor testlerinin yaptırılması büyük önem taşıyor. Şikayet üzerine hastaneye gidip kontrolden geçmek check-up değil sadece geç kalınmış bir önlemdir." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.