Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gürkan'dan yeni yıla girerken şeffaflık sözü

Gürkan'dan yeni yıla girerken şeffaflık sözü

2014' girerken, yolsuzluk ve rüşvet skandalının Türkiye'nin bir numaralı gündemi haline gelmesinin utanç verici olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe Belediye Başkan aday adayı Mustafa Gürkan, 'bu olayın bütçe şeffaflığının önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini' söyledi.

  • Ege Postası
  • 31.12.2013 - 10:45
Ocak ayının 15'inde açıklanacak ilçe adayları öncesi çalışmalarına hız veren Gürkan “Devletin en tepesinde, bakanların oğullarının da içine dahil olduğu süreç gösterdi ki, kamu yatırımları şeffaf bir anlayış ile gerçekleştirilmeli. Günümüzde internet denilen bir olay var. Gizli, saklı kalmadı. Gizlinin arkasına sığınacakların da internet ile ellerinden çok önemli bir koz alındı. Bugün 20-30 yıl önceki gibi yapanın yanına kar kalmıyor. Kalmamalı da. Bütün hukuksuzluklar, bütün yolsuzluklar, bütün hırsızlıklar ortaya çıkmalı. Devletin 1 kuruş parasını dahi kendi menfaati doğrultusunda harcayanlar yargının önünde hesap vermelidir" dedi.

Gürkan "Operasyon sonrası yargı ve emniyete yapılan baskıya işte bu yüzden anlam veremiyorum. Herşeyin ortaya çıkmasından neden çekinildi. Bir operasyon gerekiyorsa, bir dava süreci başlatılacaksa tüm bunların ardından gerekli gördükleri değişiklikleri gerçekleştirselerdi. Fakat kamuoyunun önündeki bu değişiklikler insanların kafasındaki soru işaretlerini artırdı” diye konuştu.

GÜRKAN: BELEDİYENİN GELİR VE GİDERLERİ BİLGİSİ HALKLA PAYLAŞILACAK!
Harcamaların gizliliğinin vatandaş ile belediye arasındaki en büyük uçurum olduğunu belirten Gürkan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sadece devlet kaynaklarının kullanımında da değil, belediyelerde de belli başlı yasal düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Yasal düzenleme yapılsa da yapılmasa da biz vatandaşın aklında soru bırakmamak adına belediye gelir ve gider tablosunu Güzelbahçelilerle paylaşmak adına çok önemli bir yeniliğin altına imza atmayı düşünüyoruz. Aday gösetirilirsem 30 Mart'taki seçimde CHP Güzelbahçe'den rekor bir oyla çıkacaktır. Hemen ardından çok önemli bir yenilik için Güzelbahçe Belediyesi'nin internet sitesini belediye gelir ve giderlerini paylaşabileceğimiz bir şekilde düzenleyeceğiz. Hangi ihale kaça gitti, belediye emlak ve çöp vergisini kimden ne kadar aldı, otopark gelirleri n? Bunların karşılığında belediye binasının giderleri neler, kırtasiyedir, yakıttır, işçi, memur gideridir bunların tamamından vatandaşın haberdar olmasını sağlayacağız" dedi.

Gürkan "Her ay düzenli olarak yenilenecek olan gelir-gider tablosunda vatandaş belediyenin ne yapıp ne yapamayacağını da görecek. Beklentiler de buna göre olacak. Belediye harcamaları vatandaş ile belediyenin arasındaki en büyük güven sorunudur. Yapacağımız ilk iş bunu düzeltmek olursa kimsenin içerisinde şüphe kalmayacağına inanıyorum. Böylelikle belediyemiz her eve rahatlıkla girecek, herkesin dostu olacak. Bu bir ilktir. Belediyelerin kaynaklarını ve harcamalarını, şeffaf bir şekilde halka yansıtması gerektiğine inanıyorum. CHP'li belediyelerindeki en güzel şeffaflık örneğini Güzelbahçe'de sergileyeceğiz. Vatandaşla aramızdaki uçurumu kapatmak adına bir ilktir bu. 30 Mart'tan sonra herkes görecek, Güzelbahçe'de şeffaflıkla birlikte çok şey değişecek. 2014 yılı şeffaf ve sosyal belediyeciliğinin yılı olacak. Şaibeli hale gelen Akp iktidarının yerel secimlerde eriyeceğini göreceğiz. Herkese barış, özgürlük, demokrasi dolu şeffaf bir 2014 dilerim" şeklinde sözlerini tamamladı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.