Dolar 34,1231
%-0.04
Euro 38,1740
%0.68
Altın 2.921,760
%1.26
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gürsel Tekin: 6 saat boyunca Fuat hocaya ne sordular'

Gürsel Tekin: 6 saat boyunca Fuat hocaya ne sordular'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Gezi Parkı olaylarında 'Camide alkol tüketildiği' yönündeki iddialarla gündeme gelen Bezm-i Alem Valide Sultan Camii görevlisine sahip çıktı. Tekin, "İçişleri Bakanı'na buradan soruyorum. 6...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 18:05
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Gezi Parkı olaylarında 'Camide alkol tüketildiği' yönündeki iddialarla gündeme gelen Bezm-i Alem Valide Sultan Camii görevlisine sahip çıktı. Tekin, "İçişleri Bakanı'na buradan soruyorum. 6 saat boyunca Fuat hocaya ne sordula? Çıksınlar bunu açıklasınlar. Başbakan son günlerde düzenlediği mitinglerde 'Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nde içki içtiler' diye yalan söylüyor. Gerçek ortaya çıktı." diye konuştu.

Muğla’da partisinin il divan toplantısına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, toplantı öncesi gündeme
ilişkin açıklamalarda bulundu. Taksim Gezi Parkı olayları esnasında göstericilerin sığındığı Bezm-i Alem Valide Sultan Camii İmamı Fuat Yıldırım'a verdiği ifadeden dolayı teşekkür eden Tekin, "İçişleri Bakanı'na buradan soruyorum. 6 saat boyunca Fuat hocaya ne sordula? Çıksınlar bunu açıklasınlar. Başbakan son günlerde düzenlediği mitinglerde Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nde içki içtiler diye yalan söylüyor. Gerçek ortaya çıktı. Bezm-i Alem Valide Sultan Camii imamı Fuat Yıldırım'a Terörle Mücadele Müdürlüğü'nde verdiği ifadeden dolayı teşekkür ederim. Fuat hoca ‘Müslüman yalan söylemez’ diyerek gerçekleri anlattı. Orada içki içilmediğini söyledi. Gerçekten bizim de özlem duyduğumuz din adamlarının nasıl örnek teşkil etmesi gerektiğini en açık dille ifade etmiştir." dedi.

"HER KUŞUN ETİ YENMEZ SAYIN BAŞBAKAN"

Gürsel Tekin, "Twitter'ın amblemi kuştur. Hükümet her kuşun etinin yenmeyeceğini görmüştür. Siz Aydın Doğan'a saldırırsınız, Karamehmet'e saldırırsınız, Türkiye'deki gazeteyi, medyayı istediğiniz gibi yönetirsiniz, devletin elindeki televizyonları adeta sizin kendi kanallarınızmış gibi kullanabilirsiniz ama unutmayın uluslararası konjonktürde kurulmuş Twitter'ı sizin etkilemeniz ya da ona Türkiye'de kurmuş olduğunuz baskıyı kurmanız mümkün olmaz. Yani, her kuşun eti yenmez Sayın Başbakan." diye konuştu.

Taksim Gezi Parkı olaylarında yabancı ülkelerin büyükelçiliklerinin ortak bildiri yayınladıklarını söyleyen Tekin, "İlk defa yabancı ülkelerin büyükelçileri ortaklaşa bir bildiri yayınladı. Daha önce olmamıştı. Bizim demokraside geldiğimiz duruma bakın. Bütün yabancı ülkelerin büyükelçiliklerine bir sürü numaradan filmler, özellikle, çok hassas olduğumuz din, iman cami gibi figürleri kullanmak istediler. Ama ne yazık ki onlar da bu fotoğrafı görerek ortak bir bildiri yayınladı." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.