Dolar 34,1752
%0.04
Euro 38,2861
%0.32
Altın 2.914,640
%-0.19
Bist-100 9.686,00
%-0.94

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven cezaevlerinde bulunan çocukların durumunu sordu

Güven cezaevlerinde bulunan çocukların durumunu sordu

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, AB ilerleme raporuna göre Türkiye'de saptanan 1000’ den fazla tutuklu çocuğun psikolojik, eğitim, dışlanma, şiddet gibi konularda nasıl bir destek verildiğini ve hangi bakanlıkların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile çalışma yürüttüğünü sordu.

  • Ege Postası
  • 01.11.2012 - 10:40
İZMİR -CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Türkiye'deki tutuklu çocuklarla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanıtlaması için yazılı soru önergesi verdi. Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yayınlanan 10/10/2012 tarihli ve SEC (2012) 336 sayılı doküman ekindeki 'Türkiye 2012 Yılı İlerleme Raporu'nda 'Temmuz ayı sonu itibariyle, yaşları 12 ila 18 arasında değişen 1830 çocuk cezaevinde bulunmaktadır. Bu çocukların 190’ı mahkûm edilmiştir, geri kalanlarının yargılama öncesinde veya sonuçlanmamış davalarda tutukluluk halleri sürmektedir' denildiğini belirten Güven, tutuklu çocukların psikoloji, eğitim, şiddet, sağlık gibi konularda maruz kaldıkları durumlarla ilgili ne yapıldığını sordu.

'DIŞLANMA' ÖNLEMİ ALINDI MI'

“Suçlulukları saptanmamış en az 1000 çocuğun tutukluluk halleri, çocuklarda ve ailelerde; özellikle de annelerde ve kardeşlerde psikolojik sorun yaratmamakta mıdır'” diyen Güven, Bakan Fatma Şahin'e bu konularda Sağlık Bakanlığı ile çalışma planlanıp planlanmadığını sordu. Güven'in diğer soruları şunlar oldu: “Çocukların tutukluluk süreleri bittiği takdirde yarım kalan eğitimleri nasıl tamamlanacaktı? Bakanlığınız bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışma yürütmekte midi? Tutuklulukları biten çocuklar okullarına döndükleri takdirde 'dışlanma' ile karşılaşmamaları için önlem alındı m? Alınmadıysa ne gibi bir önlem alınması düşünülüyor'”

Ayrıca cezaevindeki çocukların şiddete maruz kalıp kalmadıklarına değinen Güven, “Çocukların cezaevlerinde karşılaştıkları şiddetin önlenmesi için Bakanlığınız ile Adalet Bakanlığı eşgüdümünde ne tür çalışmalar yürütülmektedir'” şeklinde bir soru daha yöneltti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.