Dolar 34,1907
%0.16
Euro 38,1120
%-0.35
Altın 2.927,870
%-0.19
Bist-100 9.774,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe Kültür Merkezi'nde geri saymı

Güzelbahçe Kültür Merkezi'nde geri saymı

Güzelbahçe Belediyesi'nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yaptırdığı kültür merkezi inşaatında geri sayım başladı. Merkezin iki ay içinde hizmete girmesi planlanıyor.

  • Ege Postası
  • 05.07.2014 - 10:46
İZMİR - Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan ve belediye meclis üyelerini, temeli geçtiğimiz yıl 21 Ağustos'ta atılan Güzelbahçe Kültür Merkezi inşaatını gezdirerek son durumu anlattı.

Çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi veren Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Önceki belediye başkanlarının da yapmak istediği projeyi hayata geçirmek bana  kısmet olduğu için çok mutlu ve gururluyum. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle yaptığımız bu modern kültür merkezi bir AVM değil, sosyal ve kültürel amaçlı bir alış veriş merkezi olacak. İçinde kapalı pazaryerimiz yer alacak. Cadde üzerindeki  ve üst kattaki dükkanlarda ünlü markaların mağazalarının yer almasını sağlayacağız. Girişteki büyük mağazayı süpermarket zincirlerinden birisine vermeyi planlıyoruz. Burada Güzelbahçe'de ilk kez bir yer altı otoparkı inşaa ettik. Bu merkez sayesinde Güzelbahçe'de yaz kış kültürel ve sanatsal etkinlikler rahatlıkla yapılabilecek. Merkezimizi  iki ay sonra hizmete açmayı planlıyoruz” diye konuştu.
 
MERKEZDE NELER VAR'
3 bin 700 metrekarelik alana bodrum katında 86 araç kapasiteli 3 bin 300 metrekarelik kapalı otopark yapıldı. Giriş katında 100-370 metrekare arasında değişen ölçülerde altı adet dükkan inşaa edildi. Yine zemin katta 120 pazarcı esnafının açık tezgahını koyabileceği 2150 m2 alan yapıldı. Ayrıca, kapalı tezgahlar için, içerisinde kendine ait su ve elektrik tesisatı bulunan ve her biri ortalama 20 m2 alana sahip 10 adet dükkan inşa edildi.
Pazaryeri için yaklaşık 2350 metrekare yer ayrılırken, binanın kuzey tarafında ayrıca 23 araçlık açık otopark yer alacağı belirtildi.
Kültür Merkezi'nin birinci katında İstikbal Caddesi'ne bakan bölümde 110 metrekarelik 5 adet dükkan, orta bölümde ise açık hava etkinliklerinin yapılabilmesi için 1330 metrekarelik  meydan yapıldı.


Ayrıca bu katta biri 320, diğeri 440 kişilik olmak üzere iki adet kapalı düğün salonu inşa edildi. İki düğün salonu  arasında ses ve ısı izolasyonunu sağlayan katlanır perde duvar konuldu. Perde duvar kapalı durumda olduğunda aynı anda 2 salonda da düğün veya başka bir etkinlik yapılabilecek. Perde duvar katlanır özelliği ile vestiyerlerin arasına toplandığı zaman 760 kişilik, 1150 m2 alana sahip tek bir salon ortaya çıktı.
Böylece Güzelbahçe, ses ve ışık sistemlerine sahip en büyük kapalı salonuna kavuştu.
İkinci katta İstikbal Caddesi'ne bakan kısımda deniz manzaralı yaklaşık 710 m2 lik açık teras ve ayrıca 90 m2 lik teras kafe yapıldı.
Diğer tarafta 350 m2 lik yarı açık fuaye, çok amaçlı salonun yan taraflarında biri 180 m2 'lik  diğeri 270 m2' lik iki adet fuaye ortaya çıktı. Bu alanlarda kokteyl, sergi ve diğer sosyal etkinlikler yapılabilecek. 580 kişi kapasiteli çok amaçlı salonda her türlü tiyatro, konferans, konser ve diğer etkinlikler yapılabilecek.
 
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.