Dolar 34,1832
%0.14
Euro 38,1881
%-0.15
Altın 2.928,190
%-0.18
Bist-100 9.745,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Narlıdere canlarını andı

Narlıdere canlarını andı

21. yıl önce Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri için Sivas’a giden sanatçı, şair ve yazarların konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu 37 canın katledildiği olayları anmak için Narlıdere CHP Gençlik kolları tarafından bir etkinlik düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 04.07.2014 - 11:40
İZMİR-CHP Narlıdere gençlik kolları tarafından düzenlenen etkinlik Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür merkezinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, Belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Kaybedecek zaman yok
Anma programı, Madımak Oteli’nde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, kaybedecek zamanlarının olmadığını hatırlatarak ‘Acil olarak birleşmeye ve bir olmaya ihtiyacımız var. Bizlere bu acıları çektirenlere karşı bir yumruk gibi bir araya gelme zamanıdır artık’ dedi.
 
Yaşatmaya devam edeceğiz
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ‘Birlikte olmak ve dayanışma içerisinde olmak bizim tek seçeneğimizdir’ diyerek sözlerine başladı. Batur “Yıllar su gibi akıp gidiyor. Tam 21 yıl olmuş. Dönemin hükümet yetkileri ve sorumluluk sahibi insanlarının yaptığı açıklamalar anlaşılır ve kabul edilebilir değil. Şüphesiz bu bir tezgâhtı. 37 canımızı diri diri yaktılar. Bunun üzüntüsünü en derin bir şekilde yaşıyoruz. Madımak otelinde katledilen canlarımızın anılarını hiçbir zaman kalbimizden silmeyeceğiz ve yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Birlik olma zamanı
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da, yaşananlara seyirci kalmayıp birlik olma zamanı olduğunu söyleyerek, bir sonraki 2 Temmuzu meydanlarda anmak için harekete geçilmesi gerektiği belirterek, “Umudumuzu hiçbir zaman yitirmemeli, birlik olup yılmadan mücadele etmeliyiz. Yoksa benzeri acı olayları yeniden yaşamamız kaçınılmaz olur” diye konuştu.
 
Semah döndüler
Konuşmaların ardından CHP Narlıdere gençlik kolları tarafından hazırlanan Sivas katliamını kaybedilen canları anlatan slayt gösterildi. Etkinlik Madımak katliamını anmak için Ulaş Acar söylediği türkülerle devam etti. CHP Gençlik kollarının düzenlediği semah gösterisi ise büyük bir beğeni ile izlendi.
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.