Dolar 34,1870
%0.02
Euro 38,0379
%-0.15
Altın 2.907,430
%0.4
Bist-100 9.674,00
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe'de sivil toplum tek yürek

Güzelbahçe'de sivil toplum tek yürek

Güzelbahçe Kent Konseyi, ilçedeki tüm muhtarları ve sivil toplum örgütlerini kahvaltıda buluşturdu, ilçenin sorunlarının çözümü için birlikte eylem kararı alındı. Buna göre, ilçede hemen imza toplanacak. İmzalar, bakanlığa ve başbakanlığa iletilecek, ayrıca balıkçı barınağının temel atma töreninde pankart açılacak.

  • Ege Postası
  • 30.11.2012 - 11:11
İZMİR-  Güzelbahçe MEBA Restoran'daki kahvaltıya Belediye Başkanı Mustafa İnce, Güzelbahçe Belediye Spor Kulübü Başkanı Alpay Kandemir ve mahalle muhtarlarıyla çeşitli sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri katıldı.
Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar, ilçeden otoyol gişelerinin kaldırılması ve parasız duruma getirilmesi için imza toplanarak bakanlğa iletilmesi kararına varıldığını açıkladı.

Güzelbahçe BelediyeBaşkanı Mustafa İnce de ilçeye kamu yatırımlarının gelmesi için çalıştıklarını ve şimdilik balıkçı barınağı ile Gelinkaya Ormanı'nın yanına bir sulama göleti inşaatına başlanacağını belirterek, “Ancak ilçedeki tüm muhtarlarımızın ve sivil toplum örgütlerimizin gönül birliği içinde olması lazım. Eğer bir şeye karşı çıkılacaksa hep birlikte karşı çıkalım, destekleyeceksek hep birlikte yanında olalım. Örneğin; geçmişte Efem Çukuru'ndan altın madeni çıkarılmasına karşı çıktık. Ancak yöre köylüleri destek verdi. Şimdi gelinen noktada bölgede canlıların ölmesi, yer altı su kaynaklarımızın kirleneceğinin bir işareti olarak görüyorum. Bunun için hep birlikte çaba göstermemiz gerektiğine inanıyorum” dedi.

İnce, balıkçı barınağının yapılmasının önünde şu an hiç bir engel olmadığını, ÇED raporu başta olmak üzere her türlü yasal girişimlerin önceden yapıldığını sözlerine ekledi. İnce, eski balıkçı barınaklarının ise yat limanı (marina) olması için bakanlığa talepte bulunacaklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.