Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe'de tartışmalı delege seçimi!

Güzelbahçe'de tartışmalı delege seçimi!

Güzelbahçe’nin Yelki Mahallesi'nde çift listeli seçim heyecanı yaşandı. Seçimi Mavi liste kazandı. Ancak mavi listede olan bir delegenin sandık görevlisi de olduğu gerekçesiyle seçime itiraz edileceği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 05.07.2023 - 22:40
  • Güncelleme: 06.07.2023 - 10:05

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- CHP’de kongreler takvimi mahalle delege seçimleriyle sürüyor. 3 Temmuz’da başlayan delege seçimleri 30 Temmuz’a kadar devam edecek.

Bugün Güzelbahçe’de Yalı, Siteler, Maltepe, Çelebi, Yelki, Kavaklıdere ve Mustafa Kemalpaşa mahallelerinde delege seçimleri için sandık kuruldu.

Seçim yapılan 7 mahalleden 5'inde tek listeli seçim yapılırken, Mustafa Kemalpaşa ve Yelki'de iki listeli seçim yarışı oldu.

Yelki'de seçimi Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği öne sürülen Mavi liste 60’a 52 kazandı.

Bu arada kaybeden beyaz listeyi ise CHP İzmir İl Sekreteri Özlem Ünsal ve eski il başkanlarından Ekrem Bulgun'un destelediği ileri sürüldü. Listede ayrıca TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın oğlunun da olduğu ifade edildi.

SEÇİME İTİRAZ EDİLECEK

Öte yandan delege seçimleri listesinde bulunan bir kişinin sandık görevlisi olması nedeniyle seçime itiraz edileceği belirtildi.

Tüzük gereği listede adı olan bir kişinin, sandık başında görev alamayacağı ifade edildi.

TOP İL YÖNETİMİNDE

Ayrıca ilçe yönetiminin yarın toplanacağı seçimle ilgili dosyayı İl Başkanlığı'na göndereceği belirtilirken, seçimi iptal edip etmeme yetkisinin il yönetiminde olduğu aktarıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.