Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.921,680
%-0.4
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe’de Ahilik Haftası kutlandı

Güzelbahçe’de Ahilik Haftası kutlandı

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Ahilik Haftası nedeniyle esnafla buluştu, kahvaltı yaptı, bayraklı Atatürk Posteri ile çerçeveli Atatürk fotoğrafı dağıttı.

  • Ege Postası
  • 14.05.2015 - 11:49
Güzelbahçe Esnaf Odası’nın Yelki Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirilen kahvaltılı buluşmaya Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Güzelbahçe Esnaf Odası Başkanı Osman Afacan ve sanayi sitesindeki esnaf katıldı.
Anadan babadan esnaf çocuğu olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü “Sizler zor olan bir işi yapıyorsunuz. İşin sırrı ise işinizi iyi yapamtan geçiyor. Hepinizin Ahilik Haftasını kutluyorum” dedi.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de “Herkes dükkan açabilir, işyeri açabilir ama herkes esnaf olamaz. Esnaflık zor iştir. İyi esnaf olmak aynı zamanda iyi insan olmakla eş değerdir. Büyük kartellerin olduğu günümüzde ayakta durmaya çalışan esnafımızın Ahilik Haftasını kutluyorum” diye konuştu.
İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise ahiliğin kardeşlik, dostluk ve kısaca insanlık olduğunu belirterek, “Ahiliğin olduğu yerde kavga olmaz. Dünyada ahilik yaygınlaşmış olsaydı, bugün ne kan dökülürdü, ne de savaş olurdu” dedi.

Güzelbahçe Esnaf Odası Başkanı Osman Afacan da esnafın Ahilik Haftası’nı kutladı ve Yelki Sanayi Sitesi köprüsünü yaptığı için Belediye Başkanı Mustafa İnce’ye teşekkür etti.
Kahvaltının sonunda 40 yıldır demirci ustalığı yapan Metin Karaağaç’a ‘Yılın Ahisi’ plaketi verildi. 
Belediye Başkanı İnce ayrıca esnafa işyerlerine asmaları için bayraklı Atatürk Posteri ile çerçeveli Atatürk tablosu hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.