Dolar 34,1231
%-0.04
Euro 38,1740
%0.68
Altın 2.921,760
%1.26
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçeliler’den turistik mağara turu

Güzelbahçeliler’den turistik mağara turu

Güzelbahçe Belediyesi ve Kent Konseyi’nin Turizm Haftası kapsamında düzenlediği “Mavi yeşil doğamız, Güzelbahçe sevdamız” adı altındaki etkinliğin ikinci gününde İnkaya Mağarası’na toplu gezi düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 22.04.2013 - 10:11
İZMİR - Aralarında Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İl Genel Meclis Üyesi Atilla Çelikkesen, Belediye Meclis Üyesi Alpay Kandemir, Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar’ında bulunduğu yaklaşık 200 kişi Yelki’nin batısıdaki Kocadağ’da bulunan İnkaya Mağarası’na yürüdü. Yaklaşık bir saatlik tırmanışın ardından mağaraya varıldı. Burada mağaranın özellikleri incelendi, fotoğraflar çekildi ve Yelki’ye dönüldü. Burada konuklara gözleme, çay, ayran ikram edildi. Mağara gezisie Smyrna Dağcıcılık Kulübü’nden de yaklaşık 65 dağcı katıldı.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, amaçlarının İnkaya Mağarası’nı turizmin hizmetine açmak olduğunu belirterek, “Kültür ve Turizm Bakalığı ile temasa geçerek, İnkaya Mağarası’ın tanıtımı konusunda çalışmalarımıza hız vereceğiz” dedi.

İNKAYA MAĞARASI NEREDEDİR, ÖZELLİKLERİ NEDİR'
Güzelbahçe’nin Yelki Mahallesi’nin batısındaki Kocadağ’ın doğu yamacında yer alan İnkaya Mağarası’nın yakınına kadar arazi taşıtı veya traktörle gidilebilir. Sonra dik ve makilik bir yamaçtan 20 dakika yürünerek mağaraya ulaşılabilir.
Mağaranın özellikleri: Toplam uzunluğu 222 m. olan mağaranın girişe göre en derin noktası -30 m dir. Genellikle yatay, kısmen de dikey tipinde kuru bir mağaradır. Mağara ısısı salonda 18’ºC, son kısımda 12’ºC'dir. Mağara içinden çıkan çanak ve çömleklerden tarihi dönemlerde yerleşme amacıyla kullanıldığı anlaşılmaktadır.
Jeoloji-Jeomorfoloji: Kretase yaşlı kireçtaşları içinde, birbirlerine kesen birkaç kırık boyunca gelişmiştir. Mağara dik bir inişten sonra, geniş bir salon halinde genişlemektedir. Salonun genişliği 20-20 m., tavan yüksekliği ortalama 5 m. civarındadır.Taban toprak ve molonlarla örtülüdür.Salon kenarındaki geçitlerle küçük süslü odacıklara geçilir. Salon güneye doğru tabanı eğimli bir galeriden devam eder. Galerinin sonunda 7 m. derinliğinde bir kuyudan mağaranın son ve en alt bölümüne inilir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.