Dolar 34,1907
%0.16
Euro 38,1120
%-0.35
Altın 2.927,870
%-0.19
Bist-100 9.774,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbey, Alman heyete Gaziantep’teki değişim ve gelişimi anlattı

Güzelbey, Alman heyete Gaziantep’teki değişim ve gelişimi anlattı

Almanya Federal Cumhuriyeti’nden gelen Dr. Hans Dieter Heumann başkanlığındaki bir heyete Gaziantep’teki değişimi ve gelişimi anlatan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep’in yurt dışında da ilgi çeken bir...

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 11:24
Almanya Federal Cumhuriyeti’nden gelen Dr. Hans Dieter Heumann başkanlığındaki bir heyete Gaziantep’teki değişimi ve gelişimi anlatan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep’in yurt dışında da ilgi çeken bir kent olduğunu söyledi.

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Güvenlik Siyaseti Akademisi (BASK) üyelerine Gaziantep’e tanıtan bir video sunumu yapan Güzelbey, kentin son 10 yılda gösterdiği değişimi ve yaptığı atılımları anlattı.
Sanayi ve ticaret kenti Gaziantep’in daha modern bir kent olması için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Güzelbey, “Özellikle sosyal yaşam ve sokakta çalışan çocukların durumları bunların başında yer alıyordu. Biz belediye olarak bu alanda önemli çalışmalar ve projeler gerçekleştirdik. İnsanlar arasında sosyal dengeyi sağlamak ve daha güzel bir yaşam sunmak için yerelden genele hizmet ağımızı genişleterek birçok projeler yaptık.” dedi.

    2004 yılında kentte bir kampanya başlattıklarını ve bu çerçevede tarihi dokuların bir envanterini çıkardıklarını vurgulayan Başkan Güzelbey, “Gaziantep sanayi alanında çok iyi ama turizm alanında kendini pek fazla gösteremiyordu. Bu doğrultuda biz de tarih ve turizm değeri olan mekanlarımızı ortaya çıkarmaya başladık. Bugün yerli ve yabancı turistler gruplar halinde Gaziantep’i yakından görmeye geliyorlar. Müzeler, bilim merkezi, harikalar diyarı, su sporları, tarihi Antep evleri, hayvanat bahçesi, botanik bahçesi ve bakırcılar çarşısı gibi pek çok mekanları Gaziantep’te kültürel ve turistik değerlerin arasında görebilirsiniz. Bunu da son dönemlerde Gaziantep’e gelen yüzlerce yerli ve yabancı gezi heyetlerinden görebiliyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

    Tarihi kültür yolu ile Gaziantep’in bir tarih kenti olmasının ne denli önemli olduğunu kente gelen yerli ve yabancı insanların gördüğünü aktaran Güzelbey, bu doğrultuda Gaziantep’in tarihi kültürel değerlerini ortaya çıkardıklarını anlattı. Program sonrası kendisine bir plaket hediye eden Alman heyetine Başkan Güzelbey de Gaziantep’i simgeleyen bir plaket verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.