Dolar 34,1427
%0.02
Euro 38,0117
%0.25
Altın 2.891,820
%0.22
Bist-100 10.096,00
%2.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzeloğlu: Türk varlığı Kıbrıs'ın asli unsurudur

Güzeloğlu: Türk varlığı Kıbrıs'ın asli unsurudur

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türk varlığının Kıbrıs’ın asli unsuru olduğunu söyledi. Vali Güzeloğlu, Kıbrıs Barış Harekatı’nın sadece adadaki Türklere değil, tüm Kıbrıs’a barış getirdiğini söyledi.Kuzey Kıbrıs...

  • Ege Postası
  • 19.07.2013 - 16:06
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türk varlığının Kıbrıs’ın asli unsuru olduğunu söyledi. Vali Güzeloğlu, Kıbrıs Barış Harekatı’nın sadece adadaki Türklere değil, tüm Kıbrıs’a barış getirdiğini söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Konsolosu Zalihe Erden, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin KKTC’ye barış getirmek amacıyla 1974 yılında başlattığı ‘Kıbrıs Harekatı’nın yıldönümü olan ve bu yıl 39’ncusu kutlanacak ‘20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’ nedeniyle Vali Güzeloğlu’nu ziyaret etti. Güzeloğlu, Kıbrıs Türk Halkı’nın can emniyetinin temin edildiği Barış Harekatı sonrasında, bugün adada huzurun ve barışın egemen olduğuna vurguladı.

"Kıbrıs denildiği zaman kurucu unsur olarak iki eşit devlet ve milletin haklarının gözetildiği bir çözümü bekliyoruz" diyen Güzeloğlu "Türk varlığının Kıbrıs’ın asli unsuru olduğu bilinmeli ve her türlü çözüm bu çerçevede ele alınmalıdır. Kıbrıs Barış Harekatı 1974 yılının 20 Temmuz’unda Mersin’den dualarla başlamıştır. Harekat sadece adadaki Türklere değil, tüm Kıbrıs’a barış getirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti o günden bugüne KKTC’de kalıcı bir barış için bütün çabalarını sergilemiştir. Bu kararlılık aynı şekilde devam etmektedir." şeklinde konuştu.

Mersin’in Kıbrıs için ayrı bir önemi olduğuna işaret eden Güzeloğlu, Kıbrıslıların anavatan denildiği zaman aklına ilk gelen kentin Mersin olduğuna dikkat çekti. Kutlu Barış Harekatı’nın Mersin’den başladığını anımsatan Güzeloğlu şunları kaydetti: “Mersin’de birçok Kıbrıslı soydaşımızın yaşaması, karşılıklı ilişkilerimizin güçlenmesine katkı sağlıyor. Mersin olarak Kıbrıs’ta böylesi bir algıyla hem anılmak hem bilinmek ayrı bir mutluluk kaynağıdır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.