Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP İzmir'de adaylar oylarını kullandı

HDP İzmir'de adaylar oylarını kullandı

HDP İzmir 2'nci bölge 1'inci sıra adayı Müslüm Doğan, İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı. Doğan, "Seçimin Türkiye halkları ve inançlarına hayırlı olmasını istiyorum. Ülkemiz umarım bir barış ortamına yeniden kavuşur" dedi. HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Atatürk Lisesi'nde oy kullandı. Kürkçü, 127 yıllık tarihi binanın önünde partisinin diğer adayı Mülkiye Birtane, HDP eş il başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan ile birlikte selfie çekti. HDP İzmir'de adaylar oylarını kullandı

  • Ege Postası
  • 01.11.2015 - 12:45
HDP'li Doğan; 'Ülkemiz umarım bir barış ortamına yeniden kavuşur'

Bornova İlçesi'ndeki Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi'nde saat 10.30'da bazı partililerle oyunu kullanan HDP İzmir 2'nci bölge 1'inci sıra adayı Müslüm Doğan, daha sonra bir açıklama yaptı. Doğan, "Seçimin Türkiye halkları ve inançlarına hayırlı olmasını istiyorum. Ülkemiz umarım bir barış ortamına yeniden kavuşur ve 7 Haziran öncesine döner. Bu ülkede gerçek bir demokrasinin inşasında tüm halkların ve inançların bir arada yaşama koşullarının yeniden yaratılmasında gereklilik vardır. Ben umuyorum bu ülke tekrar demokratik bir düzleme dönecektir. Çünkü Halkların Demokratik Partisi'nin alacağı oy oranı, bu demokrasi zeminini altımızdan çekmek isteyen yapılara da düzen verecektir. Seçimin, halklarımıza, inançlara ve öğretilere hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.




HDP'li Kürkçü'den seçim selfie

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Atatürk Lisesi'nde oy kullandı. Kürkçü, 127 yıllık tarihi binanın önünde partisinin diğer adayı Mülkiye Birtane, HDP eş il başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan ile birlikte selfie çekti.

HDP İzmir 1'inci bölge 1'inci sıra milletvekili ve vekil adayı Ertuğrul Kürkçü, aynı bölge ikinci sıradaki milletvekili adayı Mülkiye Birtane ile birlite İzmir Atatürk Lisesi'nin 1270 numaralı sandığında oy kullandı. Birtane oy verdikten sonra Kürkçü'yü yanaklarından öperek, "Hayırlısı olsun. Beni almadan Ankara'ya gitme yoksa konuşmam" dedi. Kürkçü de "Elbette, zaten seni götürmek için geldim" yanıtını verdi. Kürkçü ve Birtane, HDP eş il başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan ile birlikte 127 yılık tarihi binanın önünde selfie çekti. 



Kürkçü, HDP'nin sessiz ve dikkatle seçim sürecini izlediğini belirterek, "Bunca kötülüğe rağmen halklarımız büyük sabırla bekledi. Bugün dahi her yerde gözlüyorsunuz sükunet ve dikkatle hiçbir şekilde Erdoğan tuzaklarına girmeksizin halklarımız oylarını kullanarak ağır bir ders verecekler. Bugüne kadarki sabrımızın meyvesini alacağımızı düşünüyoruz. 2 Kasım'dan başlayarak Erdoğan'ın uzaklaştırılması için büyük mücadele başlayacak" dedi. 

İZMİR'DE İKİ PLAKASIZ ARAÇ
Kürkçü, İzmir'de seçimin olaysız geçtiğini, sadece Menemen'de okul bahçesinde plakasız iki aracın halkın ihbarı ile plakalandırıldığını belirterek, "İzmir'de sorun yok ancak askeri güvenlik bölgesi ilan edilen bölgelerde insanların kimlik yoklaması, GBT (genel bilgi toplama) yoklaması diye durdurulduklarını, polis- asker gözetiminde okullara sokulduklarını, okullarda kar maskeli kişilerin dolaştığı haberlerini alıyoruz. Bununla ilgili kayıt ve şikayetler yapılıyor. Geçen seçimden alınan derslerle yüksek bir seçmen örgütlülüğü ve duyarlılığı var. Bütün usulsüzlükler anında saptanıyor" dedi. 



"BU SALTANATI KADINLAR YIKACAK"
HDP İzmir 1'inci bölge 2'nci sıra milletvekili adayı Mülkiye Birtane, "Halkımızla birlikte ülkenin demokrasi özgürlüğe doğru yürüdüğünü gördük. Kadınların kimliği yok sayıldı. Bu kimliğin kadınlar tarafından yeniden iktidara hatırlatılacağı bir seçim olacağını düşünüyoruz. Bu saltanatı kadınlar yıkacak. Ötekileştirilenlerin, inançların, kimliklerin kazanacağı bir seçim olacağını düşünüyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.