Dolar 34,2557
%0.05
Euro 37,6515
%0.05
Altın 2.912,740
%-0.3
Bist-100 9.066,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HSYK’da jet atamalar

HSYK’da jet atamalar

CHP'li Hamzaçebi, ''Bakanlık, HSYK'ya yapacağı atamaları belirlemek için yasayı geç yayınladı Resmi Gazete'de'' dedi. Bu açıklamadan 2 saat sonra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK'ya atama yaptı.

  • Ege Postası
  • 28.02.2014 - 15:42
ANKARA- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı HSYK Yasası'na CHP itiraz etti. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, onaylanır onaylanmaz Resmi Gazete'de yayınlanmayan ve bekletilen HSYK Yasası için AYM'ye itiraz başvurusu yaptıktan sonra ''Sanıyorum bu süre içerisinde Adalet Bakanı, Bakanlığın HSYK'da yapacağı atamaları planladı. Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte görevi sona erecek kişiler yerine ataması yapılacak kişilerin planlamasını yaptı. Öyle tahmin ediyorum. Bu tahminimin doğru olup olmadığını bugün izleyeceğiz. Bugün görevlilerin yerine herhangi bir şekilde atama yapılırsa tahminimiz doğru çıkmış olacak. Onların yerine yeni atama yapılmasını bekliyorum'' dedi.

Aradan 2 saat geçtikten sonra Adalet Bakanlığı'nın HSYK'ya atama yaptığı haberleri geldi.

HSYK Başkanı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ HSYK Kanunu’ndaki yetkisini bu sabah jet hızıyla kullandı.

Bakan Bozdağ, HSYK Genel Sekreteri Engin Durnagöl’ü görevden alındı. HSYK Genel Sekreter Yardımcılığı’na atanan Serdar Mutta Genel Sekreterliğe vekalet edecek.

Bozdağ, HSYK Kanunu yürürlüğe girer girmez HSYK’daki beş genel sekreter yardımcısı, Teftiş Kurulu Başkanı ve üç Teftiş Kurulu Başkan yardımcısını da görevden aldı.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı'na Yılmaz Akçil atandı. Sivas Valiliği'ne ise Merkez Valisi Alim Barut'u getirildi.

Bakanlar Kurulu'nun görevlendirme ve atama kararları 28 Şubat 2014 tarihli mükerrer Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Türkiye Adalet Akademisi Başkanı olarak Yılmaz Akçil görevlendirildi. Karar, Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu’nca 27 Şubat 2014 tarihinde kararlaştırıldı. 

Merkez Valisi Alim Barut'un Sivas Valisi olarak atanmasına ilişkin Karar ise İçişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine, Bakanlar Kurulu’nca 25 Şubat 2014 tarihinde kararlaştırıldı.

Adalet Akadem CHP yasayı bu sabah Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. Artık AYM yürürlüğü durdurma kararı verse ve yasayı iptal etse bile bu kararlar geriye yürümeyecek ve görevden almaları etkilemeyecek. (GAZETEPORT)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.