Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Habitat'a Soyer damga vuracak!

Habitat'a Soyer damga vuracak!

Dünyanın en büyük yerel yönetimler zirvesi Habitat III'e İzmir damga vuracak. 20 yılda bir düzenlenen ve bu kez Ekvador'da gerçekleşecek zirvede Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer sunum yapacak. 20 yılda bir yapılıyor, devlet başkanları da katılıyor

  • Ege Postası
  • 11.10.2016 - 09:47

EGE POSTASI - Seferihisar Belediye Başkanı ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Başkanı CHP'li Tunç Soyer, dünyanın bildiği en büyük yerel yönetimler zirvesi Habitat'ta konuşma yapacak. 

EKVADOR'DA GERÇEKLEŞECEK

20 yılda bir düzenlenen, ilki 1976 yılında Kanada’da, ikincisi 1996 yılında İstanbul’da gerçekleşen zirvenin üçüncüsü 17-20 Ekim 2016’da Ekvador Quito'da düzenlenecek.

Dünyanın bir çok ülkesinden  devlet başkanları ve bakanların katılımı ile  gerçekleşecek olan Habitat III zirvesine Soyer dışında SODEM üyesi Buca, Konak ve Şişli belediye başkanları da katılacak. 

SOYER NELERİ ANLATACAK'

Zirvede sunum yapacak olan Seferihisar Belediye Başkanı ve SODEM Başkanı Soyer, Ege Postası'na yaptığı açıklamada şunları söyledi;
 
"Habitat, dünyanın bildiği en büyük yerel yönetimler zirvesi. 20 yılda bir düzenleniyor. İlki 1976 yılında Kanada’da, ikincisi 1996 yılında İstanbul’da düzenlendi. Üçüncüsü Ekvador Quito'da düzenlenecek. Bu zirvenin en önemli boyutu 2015 yılı sonunda Birleşmiş Milletler ’in, önümüzdeki 15 yıl için koyduğu 17 sürdürülebilir kalkınma hedefinin ilk kez bu kapsamda masaya yatırılacak oluşu. Bu zirvede 19 Ekim günü “Kent Yoksulluğu”  başlığı altında bir sunum yapacağım. Seferihisar Belediye Başkanı ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) YK Başkanı sıfatıyla yapacağım bu sunumda, öncelikle “Kent Yoksulluğu”nun kavramsal içeriğiyle ilgili tespitler yapacağım. Ardından Seferihisar Belediyesi ve Sosyal Demokrat Belediyelerin sosyal yardım politikaları çerçevesinde yaptıklarını anlatacağım. Böylece, Türkiye’de Sosyal Demokrat Yerel Yönetimlerin, konuyla ilgili yaptıkları iyi uygulama örneklerini paylaşma fırsatı bulacağım."

Zirvede ayrıca Dünya Bankası, Avrupa Komisyonu Bölgeler Komitesi, Cities Alliance, UNDP, WIEGO, HUAIROU Commission, Avina Americas ve Brezilyalı Belediye Başkanları’nın da sunumları  yer alacak.

HABİTAT 2 İSTANBUL'DA YAPILMIŞTI

1996 İstanbul’da yapılan “Habitat II” konferansı sonrası yayınlanan  “İstanbul Deklarasyonu” ile konferansa katılan devlet başkanları  “Herkes İçin Yeterli Barınma” ve “Kentleşen Dünyada Sürdürülebilir İnsan Yerleşimleri” ‘nin oluşturulması adına bir eylem planının uygulanması sözünü vermişti.Bu kapsamda Türkiye süreç boyunca Habitat II gündeminin uygulanmasına katkıda bulunacak pek çok çalışmaya da ev sahipliği yaptı. 

TÜRKİYE'DE SAKİN ŞEHİR'İN MİMARI

Uluslararası yerel kalkınma modeli Cittaslow (Sakin Şehir) hareketini Türkiye’ye taşıyan ve ülkeye yayılmasını sağlayan Soyer, 2013 yılında merkezi İtalya’da bulunan Cittaslow Birliğinin Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.