Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Halı sektörü taze kanlar yetiştiriyor

Halı sektörü taze kanlar yetiştiriyor

Halı sektörün ihtiyacı olan desen tasarım alanında insan kaynağı kapasitesini geliştirmek ve yeni tasarımcıların sektöre kazandırılmasını sağlamak amacıyla Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen 'Bilgisayar...

  • Ege Postası
  • 25.06.2013 - 12:09
Halı sektörün ihtiyacı olan desen tasarım alanında insan kaynağı kapasitesini geliştirmek ve yeni tasarımcıların sektöre kazandırılmasını sağlamak amacıyla Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen 'Bilgisayar Destekli Halı Desen Tasarım Eğitimi' başladı. 12 Temmuz’a kadar sürecek eğitime, çeşitli üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan 17 kişi katılıyor.

    Kursiyerleri ziyaret eden Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Selahaddin Kaplan sektörle ilgili bilgiler vererek öğrencilerle sohbet etti. Kaplan, “Sektörümüzün gelişmesi ve kalkınması yönündeki çalışmalarımız sürmektedir. Üreticilerimizin en büyük sorunlarından birisi olan yetişmiş ara eleman sorununa çözüm üretmek için değişik dönemlerde farklı branşlarla ilgili hizmet içi eğitim kurslarımız yanında meslek edindirme kurslarımız devam etmekte. GAİB hizmet binasında gerçekleştirdiğimiz ve Türkiye’nin birçok ilinden gelen toplam 17 öğrencinin katıldığı Bilgisayar Destekli Halı Desen Tasarım Eğitimi başladı. Uzman hocalarımız tarafından öğrencilere desen tasarımı ve bu tasarımların uygulanması öğretilmekte.” dedi.

    Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin, halı firmalarımıza yerleştirilmeleri sağlanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.