Dolar 34,2538
%0.32
Euro 37,8229
%0.13
Altın 2.927,340
%0.39
Bist-100 8.856,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Halı tasarımları yarıştı, final 3 Eylül'de

Halı tasarımları yarıştı, final 3 Eylül'de

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu işbirliği ile düzenlenen 4’üncü Halı Desen Tasarım Yarışması’na katılan eserler jüri tarafından incelendi. Yapılan incelemelerin...

  • Ege Postası
  • 31.08.2013 - 11:41
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu işbirliği ile düzenlenen 4’üncü Halı Desen Tasarım Yarışması’na katılan eserler jüri tarafından incelendi. Yapılan incelemelerin ardından 233 eserin katıldığı yarışmada finale 20 eserin kaldığı açıklandı.

    Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahaddin Kaplan, "Artık gelenekselleşen ve bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Halı Desen Tasarım Yarışması’na başvurusu yapılan eserler gerçekten göz kamaştırdı. Makine halıcılığı sektöründe moda oluşturabilecek özgün tasarımları ortaya çıkarmak, üniversite-sanayi işbirliğine katkıda bulunmak gibi amaçlarla çıktığımız yolda, yaşanılan olumlu gelişmeler sektör tarafından büyük bir memnuniyetle takip edilmekte." dedi.

    Yarışmaya katılım başvurularının 10 Mayıs 2011 tarihinde sona erdiğini ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden toplam 233 başvuru alındığını kaydeden Kaplan, "Ön değerlendirme, 15 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi ve yarışma şartnamesine uymayan 43 eser bu aşamada elendi. Uygunluk koşullarını sağlayan tasarımların değerlendirilmesi sürecinde, sektör temsilcilerinin yanı sıra bu konuda görev yapan akademik personelin tecrübe ve bilgi birikiminden faydalanıldı. 190 eser değerlendirildi ve ilk 20 eser tespit edildi." diye konuştu.

    Yarışmanın sonuçları 3 Eylül tarihinde açıklanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.