Dolar 34,1157
%0.29
Euro 38,1314
%0.2
Altın 2.875,580
%1.64
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Halil Solak'tan Haftanın Notları'nda çarpıcı değerlendirmeler; CHP’li belediyeler suiistimal ediliyor

Halil Solak'tan Haftanın Notları'nda çarpıcı değerlendirmeler; CHP’li belediyeler suiistimal ediliyor

Gazeteci Halil Solak Büyük İzmir TV’de yayınlanan Haftanın Notları programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Solak, 5 başkan hakkında suç duyurusunda bulunulmasının olayı siyasallaştırmak olduğunu vurgularken, “Sırf birileri yargılansın diye kimseyi zan altında bırakamazsınız” dedi. Solak, Instagram’ın kapatılmasına yönelik ise AK Parti cephesinden ‘İnstagram özgürlükleri kısıtlıyor şeklinde açıklama yapılıyor. Ee siz ‘özgürlüğümüzü kısıtlıyor’ diyerek, özgürlükleri kısıtlayarak mı yanıt veriyorsunuz. Bunun başka yolu yok mu? AK Parti’nin bu yanlıştan dönmesi gerekiyor” dedi. Öte yandan, CHP İzmir Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Kotan’ın, kendi ilçesinde 136 çizik yediğini ve başarısız bir dönem geçirdiğini dile getiren Halil Solak, “Kotan 4 yıllık görevinin ardından Genel Başkanlığa aday olmak istiyor. İlçesi Karşıyaka’da 136 çizik yemesi aslında görev süresinin resmidir. Tek listeye yazılsaydı delege dahi çıkamayacaktı. CHP’de tartışılan isimler pek istenmez.” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 10.08.2024 - 11:49
  • Güncelleme: 10.08.2024 - 22:11

EGE POSTASI- Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak Büyük İzmir TV’de yayınlanan Haftanın Notları programında gündemdeki başlıklara ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

5 BAŞKAN HAKKINDAKİ SUÇ DUYURUSU OLAYI SİYASALLAŞTIRMAKTIR!

İzmir'de sağanak sırasında elektrik akımına kapılarak 2 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak önceki dönem Belediye Başkanı Abdül Batur ile İZSU eski Kanalizasyon Daire Başkanı olan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Eski ve yeni 5 belediye başkanı hakkında suç duyurusunda bulunulmasına tepki gösteren Gazeteci Halil Solak, “Biz bir aydır birilerini suçlamak için tartışıyoruz. Bilirkişi raporlarına göre asli kusurlulardan biri GDZ Elektrik çıkıyor. Kabloların olması gereken seviyede olmadığı yüzeye yakın olduğu bilirkişi tarafından raporlanmış. İZSU ise mazgallardan dolayı suçlanıyor. Esnaflar defalarca şikayette bulunduklarını söylediler. Aile Avukatı Ayşe Sarıçiçek herkesi bir torbaya koymaya çalışıyor. Başkanlar hakkında suç duyurusunda bulunmak olayı asıl bağlamından koparıp esas suçluları aklamaya çalışmaktır. İşte olay bu noktada siyasallaşıyor. Zaman zaman büyük facialar yaşıyoruz, o zaman sorumlu bakanların suç duyurularından ve soruşturmalardan kafalarını kaldıramamaları gerekir. Sırf birileri yargılansın diye kimseyi zan altında bırakamazsınız” ifadelerine yer verdi.

GENÇLERİ SİYASİ MENFAATLERİ İÇİN KULLANDI!

17. Olağan Karşıyaka Gençlik Kolları kongresi de çok tartışıldı. 510 kişinin oy kullandığı kongrede Mavi listenin adayı İzzet Uğur Zeki 318 oy alarak Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı seçildi. Kırmızı listenin adayı Ali İhsan Sert ise 192 oyda kaldı. 

Öte yandan, CHP İzmir Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Kotan, kendi ilçesinde 136 çizik yedi. 

Kotan’ın başarısız bir dönem geçirdiğini dile getiren Halil Solak, “Kotan 4 yıllık görevinin ardından Genel Başkanlığa aday olmak istiyor. İlçesi Karşıyaka’da 136 çizik yemesi aslında  görev süresinin resmidir. Tek listeye yazılsaydı delege dahi çıkamayacaktı. CHP’de tartışılan isimler pek istenmez. 14 Mayıs seçimlerinde vekil olma hayaliyle yola çıktı ve son sıradan listeye yazıldı. Ancak liste daha belli olmadan gençlik örgütlerini kendi siyasi menfaatleri için kullanarak il yönetim toplantısı sırasında gövde gösterisi yapmıştı. Kurultay sürecinde de PM’ye girebilmek için gençlik kollarından isimleri götürüp kulis yaptırmıştı. Gençler kendisine gerekli cevabı verecektir. Böyle giderse il kongresinde de başarılı olacağını sanmıyorum” dedi.

KADIN SIĞINMA EVİNİN FİZİKİ ŞARTLARI ELVERİŞLİ DEĞİLMİŞ

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’ın kadın sığınma evlerini kapatmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Solak, “ Başkan Önal’u sıkıştırıyorlar. Kadın sığınma evleri belediye bünyesinde de olsa bakanlık denetler. Fiziki şartları elverişli mi değil mi diye denetliyorlar. Bakanlık, ‘burada kalınamaz. Fiziki şartları el verişli değil’ raporu vermiş. İzmir yakın zamanda büyük bir deprem atlattı. Nene Hatun Kız yurduna da depreme dayanıksız raporu verildi. O öğrencileri orada nasıl yatıracaksınız? Oraları kapatmazsa ve olası bir faciada kontrol etmiyorsunuz diyerek soruşturmalar açılacak. Başkan önlem almış, denetletmiş ve gereğini yapmış” ifadelerine yer verdi.

"CHP’Lİ BELEDİYELER SUİİSTİMAL EDİLİYOR"

Önal’ın sendikalara ilişkin açıklamalarını değerlendiren Solak, “Sosyal Denge Sözleşmeleri’nin tavan ücreti 14 bin 800 TL olarak belirlenmiş. Üstü verilirse zimmet çıkacak. Sendikacıların yukarıda başka aşağıda başka konuştuğu söyleniyor. Oranın yetkili sendikası Tüm Yerel-Sen, ancak Tüm Bel-Sen’de devreye gidiyor. Bayraklı’da sandık kurulmuş ve 74 memur oy kullanmış. Yüzde 90’ı kabul etmiş. Çift başlılık burada başlıyor. AK partili belediyelerin çoğu SDS vermiyor. CHP’li belediyelerin bu tutumu da suiistimal ediliyor. Yine söylüyorum bugün İzmir genelinde belediyelerde çalışan memurların yüzde 90'ı belediyelerin verdikleri teklifi kabul ederler. ” dedi.

BURSALI’YA MENDERES ÜZERİNDEN ‘MONAKO’ TEPKİSİ

Menderes Belediyesi’nde yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan Solak, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’ın Menderes Belediyesi’nde yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Solak, “Menderes’te seçimden bu yana peş peşe olaylar yaşanıyor. Bu olayların sonuncusu da Menderes Belediyesi  İmar ve Şehircilik Müdürü Sarper Dikmen’e yapılan silahlı saldırı. Henüz olay aydınlatılmamış. Failler yakalanmamış. Belediye açıklama yapmadan AK Parti’den hemen CHP’nin kurumsal kimliğine eleştiri geliyor. Daha soruşturma tamamlanmamış ve olayın ne olduğu belli değil. Olayın siyasi mi, kişisel mi yoksa münferit mi bilinmeden İl Başkanı Bilal Saygılı alelacele bir açıklama yapmış. İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın da açıklamaları var. Paris Olimpiyatını takip etmeye giden Özgür Özel Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik Şebnem Hanım diyor ki; Paris’e keyif çatmaya gitmişler. Bu kadar halktan kopuklar. Hayır efendim! Tatile değil sporculara moral vermek, destek olmak için gittiler. Ayrıca sormazlar mı sayın Bursalı’ya, Siz değil miydiniz daha birkaç ay önce Monaco Yat Kulübü’nde ıstakoz yiyip paylaşan. O zaman siz de halktan kopuksunuz. Böyle bir polemiği yaşayan bir siyasetçinin bu topa girmesi bence yanlış” ifadelerini kullandı.

İNSTAGRAM TEPKİSİ: BU YANLIŞTAN DÖNÜN

İnstagram’ın yasaklanmasına tepki gösteren Solak, “İktidar bundan dolayı kan kaybediyor. Bu tür uygulamalardan dolayı gençler AK Parti’ye mesafeli duruyor. Ben gençlerden teşkilatları hariç oy aldıklarını düşünmüyorum. Gençlerin kullandığı bir platform kısıtlamak hatadır. Gençler düşünüyor. Diyor ki; Bunun bir sonraki aşaması Tik-Tok ve Youtube, bir sonraki aşaması ise konuşmayın mı olacak?. AK Parti cephesinden ‘İnstagram özgürlükleri kısıtlıyor şeklinde açıklama yapılıyor. Ee siz özgürlüğümüzü kısıtlıyor diyerek, özgürlükleri kısıtlayarak mı yanıt veriyorsunuz. Bunun başka yolu yok mu? Ayrıca insanlar son zamanlarda bir olay olduğunda tepkilerini instagram ve Twitter üzerinden dile getiriyor. Bunları da ellerinden alıyorsunuz. Böyle giderse yarın Twitter’ı da kapatırlar. AK Parti’nin bu yanlıştan dönmesi gerekiyor” dedi.

HELİL HANIM’DAN İDDİALARA YANIT VERMESİNİ BEKLERDİK

Karabağlar Belediyesi hakkındaki iddiaları gündeme taşıyan gazetecilere açılan davadan takipsizlik kararının çıkmasını değerlendiren Solak, “ İddialar vahim. Bu iddialara açıklama yapmak yerine yargıya gidenlere bir yargı tokadı oldu. ‘Siz yalan haber yapıyorsunuz’ demek basın özgürlüğüne saldırıdır. Biz Helil Hanım’dan Ugantaş ailesi ile ilgili iddiaları açıklamasını beklerdik” dedi.

“EĞİTİMLİ BİRİNİ ÇÖPE GÖNDERMEK YAKIŞIKSIZ OLMUŞ”

Önceki dönem Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun yeğeni Vahap Aylaz’ın mevcut belediye yönetimi tarafından temizlik işlerine gönderilmesine ilişkin değerlendirme yapan Solak, “Eski Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu orada 2 dönem başkanlık yapmış değerli bir isim. 10 yıl boyunca da Karabağlar’ı iyi bir şekilde yönetmiştir. Farklı siyasi nedenlerden dolayı bu dönem görev almamıştır. Yeğeni de liyakatli bir isim 2 yüksek lisans, 2 lisans ve bir de ön lisans mezunu…  Özel Kalem’de memur olarak çalışan eğitimli bir ismin çöpe gönderildiği iddiaları var. Bu duruma partililerden ve belediye çalışanlarından tepkiler var. Yanlış bir uygulama. ‘Eski başkanın yeğeni’ diyerek eğitimli birini çöpe göndermek yakışıksız olmuş” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.