Dolar 34,1752
%0.04
Euro 38,2861
%0.32
Altın 2.914,640
%-0.19
Bist-100 9.686,00
%-0.94

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Halk TV'den ilginç RTÜK tepkisi

Halk TV'den ilginç RTÜK tepkisi

Mustafam Kemalim oyununu yayınlayan Halk TV RTÜK sansürüne karşı bakın ne yaptı.

  • Ege Postası
  • 11.08.2013 - 10:17
ANKARA- Ünlü sanatçı Müjdat Gezen'in sahneye koyduğu Mustafam Kemalim tiyatro oyunu önceki gece Halk Tv ekranlarındaydı. Özellikle Atatürk'ün sofra görüntülerinin RTÜK mevzuatına göre mozaiklenerek verilmesi gerekiyordu ve Halk Tv öyle de yaptı. Ancak bir sanat eserine uygulanmak zorunda kalınan bu sansüre de, Halk Tv, görüntülerin üzerine bindirdiği yazılarla tepki gösterdi. 
Halk Tv ekranlarında dün gece bir tiyatro oyunu vardı. Mustafam Kemalim adlı tiyatro oyunu, kurtuluş savaşı ve sonrasını kısa anektodlar halinde anlatıyordu. 
Oyundaki sahnelerinden birisinde ise Mustafa Kemal Atatürk'ün 14. dakikalık sofra görüntüsü vardı. Bu sofrada ise Atatürk ve arkadaşları rakı içerken betimleniyordu. Bu görüntü. RTÜK mevzuatına göre suçtu. 
Halk Tv bu 14 dakikalık bölümü yasalara uyarak mozaikleyip ekranlara getirdi. Ancak bunu yaparken de tepkisini görüntülerin üzerine bindirdiği yazılarla gösterdi.
Bu yazılardan birisi, "Bu bir 'rakı sahnesi değil', 'ayran' sahnesidir! Atatürk'ün rakı sahnesinde oyuncular oynarken sarhoş olmamak için "ayran" içmektedirler. Aksini ispata çağırıyoruz"du.
Diğer yazı ise, "AKP dönemi RTÜK yasağı gereği, ulu önder Atatürk'ü bile mozaikleyerek sansürlemek gerektiğinden, bir tiyatro eserini iğfal ederek Atatürk'ün rakı sofrasını yayınlayamıyoruz" biçimindeydi.
Halk Tv'nin Atatürk'ü anlatan bir tiyatro eserini sansürleyerek vermek zorunda kalması izleyicilerin de dikkatinden kaçmadı. Ekrana kilitlenen milyonlarca izleyici, Mustafam Kemalim tiyatro eserinin RTÜK mevzuatı gereği mozaiklenerek verilmesi üzerine, RTÜK'e, sansür nedeniyle tepki gösterdi.
Bu arada Halk Tv tabuları yıkmaya devam ediyor. Dünyayı sarsan bir internet fenomeni olan aykırı belgesel Zeitgeist'ın 3 bölümü, dün akşam saat 22:00'den başlayarak sabaha kadar arka arkaya Halk Tv ekranlarında oldu.
Zeitgeist dizisinde, din çevrelerinin tanrıyı para ve güç için nasıl sömürdüğü, vahşi kapitalizmin insanı köleleştirme taktikleri ve 11 eylül saldırılarının aslında abd tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin komplo teorilerini anlatıyor. Zeıtgeıst dizisi milyonları dün gece sabaha kadar Halk Tv ekranlarına kilitledi. 
Öte yandan Halk Tv önceki akşam bir başka ilginç olaya daha imza attı. Halk Tv, Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın, Atatürk'ün çok sevdiği Vardar Ovası türküsünü, içinde rakı kelimesi geçiyor diye söyletmemesini gündeme taşıdı. Bunu yaparken de 21.00 ve 24.00'deki haber bültenlerini Atatürk fotoğraflarıyla montajlanmış Vardar Ovası türküsü ile başlatıp bitirdi. Halk Tv'nin bu tepkisi de izleyenler tarafından beğeni ile karşılandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.