Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Haluk Koç: Tayyip sonrası fetret dönemine hazırlanan bir AKP var

Haluk Koç: Tayyip sonrası fetret dönemine hazırlanan bir AKP var

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Meclis Başkanlığı seçimlerinde AK Parti'nin 40'a yakın fire verdiğini belirterek "Tayyip sonrası fetret dönemine hazırlanan bir AKP var. Tayyip sonrası AKP'de saflar belirleniyor."...

  • Ege Postası
  • 03.07.2013 - 15:36
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Meclis Başkanlığı seçimlerinde AK Parti'nin 40'a yakın fire verdiğini belirterek "Tayyip sonrası fetret dönemine hazırlanan bir AKP var. Tayyip sonrası AKP'de saflar belirleniyor." dedi. Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki olaylara ilişkin ise Koç, güvenlik güçlerinin kendi yurttaşlarına karşı silah kullanmasının asla kabul edilemez olduğunu vurguladı.

CHP MYK'sı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı devam ederken açıklamalarda bulunan Koç, toplantıda son ekonomik gelişmelerin ele alındığını söyledi ve bazı ekonomik verileri paylaştı. Ekonomideki tablonun sorumlusunun hükümet olduğunu dile getiren Koç, sorunun dışında hükümetin faiz lobisi gibi farklı yerleri işaret ettiğini kaydetti.

Bu iktidarın ve Başbakan'ın ülkeyi yönetme yetisini kaybettiğini vurgulayan Koç, Başbakan'ın sağlıklı kararlar veremediğini ifade etti. Lanetlenecek olayın faillerinin halen yakalanıp yargıya teslim edilemediğini vurgulayan Koç, Başbakan'ın konuya ilişkin kışkırtıcı durumunu ise devam ettirdiğini kaydetti.

Tek bölücünün Başbakan olduğunu dile getiren Koç, Başbakan'ın kendi geçmişinden intikam almaya çalıştığını söyledi. Konuyu Meclis Başkanlığı seçimlerine getiren Koç, BDP'nin desteğine rağmen 40'a yakın AK Parti'li milletvekilinin fire verdiğini söyledi. 290'lı oylarla AK Partili adayın seçtirildiğini anlatan Koç, Tayyip sonrası fetret dönemine hazırlanan bir AK Parti olduğunu belirtti. Tayyip sonrası AK Parti'de safların belirleniyor olduğunu dile getiren Koç, Başbakan'ın tatilini grup toplantısı için yarıda kesmediğini ifade etti. "Onun çiçeğine su vermediler." diyen Koç, 40'a yakın rakamın az bir rakam olmadığını kaydetti.

"GÜVENLİK GÜÇLERİNİN KENDİ YURTTAŞLARINA SİLAH KULLANMASI KABUL EDİLEMEZ"

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki olayları da değerlendiren Koç, güvenlik güçlerinin kendi yurttaşlarına karşı silah kullanmasının asla kabul edilemez olduğunu ve bunun altını özellikle çizdiğini söyledi. Uyuşturucu, Hint keneviri gibi kolaycılığın ucuz yaklaşımlar olduğuna dikkat çeken Koç, Uludere'de de aynı durumun sergilendiğini dile getirdi. Özür dilemek için Başbakan'ın hanımefendiyi gönderdiğini anlatan Koç, ancak kendisinin özür dilemediğini ifade etti.

"Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz" deyişindeki gibi iktidarın, Başbakan'ın sonunun geldiğini gösterdiğini belirten Koç, "Takke düştü, kel göründü. Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz." diye konuştu. Gezi Parkı olaylarıyla ilgili Emniyetin hazırladığı raporlara da değinen Koç, teşkilatı uyardı. Kanunsuz emirlere uyduklarını ve can yaktıklarını dile getiren Koç, kimsenin bunları unutmayacağı gibi CHP'nin de unutmayacağının altını çizdi. Koç, "Tayyip devri bittikten sonra, sandığa gömüldükten sonra bunun hesabını yargıda vermek zorunda kalacaksınız." şeklinde konuştu.

Ucuza paçayı sıvamak olmayacağını ifade eden Koç, "Sen bu ülkede çıbansın, ayak bağısın, demokrasi özürlüsün. Hesabı önce millete, yargıya vereceksinz. Kibrini yenemeyen, kindarlıkla münafıklık arasında gidip gelen Başbakan Allah'a da hesap verecek." dedi.

SORULAR CEVPALAR

BDP'nin Meclis'in yazın çalışmasına yönelik bir soruya Koç, AK Parti-BDP izdivacının bir güvensizliğe dönmüş olarak karşılarına çıktığını ifade etti. AK Parti-BDP ittifakının kendi kendilerini kurdukları, ne zaman boşanacakları belli olmayan ancak AK Parti'nin adım atmakta zorlandığı bir ittifak olduğunu kaydetti.

Yeni Anayasa konusunda Başbakan'ın sözlerini hatırlatan Koç, özgürlükçü anayasanın nerde olduğunu ve neden sesinin çıkmadığını sordu. Başbakan'ın tatilinin uzun sürmesini de isteyen Koç, "Türkiye rahat nefes alıyor, gerilmiyor. Huzuruna katkı sağlamış oluyor." diye konuştu.

Dersanelerin ve SBS'nin kaldırılmasına yönelik de Koç, olaya sadece SBS olarak değil eğitim sistemini bütün olarak ele almak gerektiğini söyledi. Atılacak bu adımın daha kaotik bir ortama sebep olabileceğine dikkat çekti. Sınav sonuçlarında illerin başarısını ilk defa açıklanmadığını dile getiren Koç, her alanda bir kaos olduğunu belirterek "Böyle bir yönetim olmaz. Yönetme iradesini ve kabiliyetini yitirmiştir." ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesinin verdiği son kararlarla ilgili bir soruya ise Koç, Yüksek Mahkemenin hukuki karar almak yerine siyasi iktidarın istekleri doğrultusunda karar aldığını savundu. Kesin yargı kararı olmadan 10 yıl tutuklu kalacağı kararı alındığını ifade edene Koç, Türkiye'nin her alanda hangi boyuta taşıyacağının göstergesi olacağını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.