Dolar 34,1870
%0.02
Euro 38,0379
%-0.15
Altın 2.907,430
%0.4
Bist-100 9.674,00
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Harran’da bilim dünyası öksüz kaldı

Harran’da bilim dünyası öksüz kaldı

Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Tunçbilek, geçirdiği beyin kanamasından dolayı 20 gündür tedavi gördüğü memleketi Afyon'daki özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti. Uzun yıllar...

  • Ege Postası
  • 09.07.2013 - 16:26
Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Tunçbilek, geçirdiği beyin kanamasından dolayı 20 gündür tedavi gördüğü memleketi Afyon'daki özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti. Uzun yıllar Şanlıurfa’da eğitim adına birçok hizmetlere imza atan ve üniversitenin çeşitli kademelerinde görev yapan Prof. Dr. Hasan Hüseyin Tunçbilek’in cenazesi, İstanbul’da defnedildi. Defin işlemine birçok mesai arkadaşı da katıldı.

        1951 yılında Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Savran beldesinde doğan Tunçbilek, ilk tahsilini Savran'da yaptı. Ardından hafızlık eğitimini tamamlayarak Arapça dersleri aldı. 1972 yılında Konya İmam-Hatip Okulu'ndan mezun olduktan sonra, 1973 yılında Muğla Turgut Reis Lisesi'ni dışarıdan bitiren Tunçbilek, Diyanet İsleri Başkanlığı bünyesinde iki yıla yakın Kur'an Kursu öğretmenliği ve imam-hatiplik yaptı. 1974 yılında girdiği Ürdün Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1978'de mezun olan Tunçbilek, öğrenciliği esnasında Ürdün'ün başkenti Amman'da Vakıflar Bakanlığı bünyesinde imamlık görevinde bulundu. Lisansüstü çalışmalarına başladığı Mekke Ümmü'l-Kura Üniversitesi'nde Kelam Dalı’nda 1990 yılında doktorasını tamamlayıp yurda döndü. 1992 yılında Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Yardımcı Doçent olarak göreve başlayan Tunçbilek, Arap Dili ve Belagati Anabilim Dalı Başkanlığı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı da yaptı. En son Harran Üniversitesi'nde Kelam Anabilim Dalı Başkanlığı'nı yürütmekteydi. Evli olan Tunçbilek, dört çocuk babasıydı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.