Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hasan Cemal: Gazeteciler Vakfı’nın basın özgürlüğü açıklaması çok iyi

Hasan Cemal: Gazeteciler Vakfı’nın basın özgürlüğü açıklaması çok iyi

BDP heyeti ile terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan arasındaki konuşma tutanaklarının Milliyet Gazetesi’nde yayınlanmasıyla başlayan tartışmada gazetedeki köşesini kaybeden Hasan Cemal, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV) basın...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 17:30
BDP heyeti ile terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan arasındaki konuşma tutanaklarının Milliyet Gazetesi’nde yayınlanmasıyla başlayan tartışmada gazetedeki köşesini kaybeden Hasan Cemal, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV) basın özgürlüğü açıklamasının çok iyi olduğunu söyledi.

Twitterdaki@hsncml adresinden GYV’nin basın açıklamasını paylaşan Hasan Cemal, “Vakfın basın özgürlüğüne ilişkin açıklaması çok iyi.” diye yazdı. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın basın özgürlüğü konusunda son dönemde yaşanan tartışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Şiddet, nefret suçu ve hakaret kapsamına girmemek kaydıyla marjinal ve aykırı fikirlerin yine uluslararası normlara uygun biçimde dile getirilebilmesi demokrasinin gereğidir." denildi.

Türkiye’de basın özgürlüğüyle ilgili sorunların giderilmesi için medya, hükümet ve medya patronlarına düşen sorumluluklar olduğuna dikkat çeken açıklamada şu çağrıda bulunuldu: “Türkiye'de yaşanan ifade ve basın özgürlüğü kısıtlamalarının ve oluşan sorunların ortadan kaldırılması, özgürlükçü reformların hızlandırılmasına ve hukuk mevzuatının AB normlarına göre düzenlenmesine bağlıdır. Bu çerçevede öncelikle Basın Kanunu, Terörle Mücadele Kanunu ve Türk Ceza Kanunu evrensel hukuk ilkelerine ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne uygun hale getirilmelidir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.