Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Havuzdaki bürokratlar dava açacak

Havuzdaki bürokratlar dava açacak

İZMİR İl Özel İdaresi'nin kapatılmasından sonra Valilik tarafından oluşturulan personel havuzundan dağıtılan, ancak belediyelerin uygun pozisyon veya kadroları olmadığı gerekçesiyle işe başlatmadıkları bürokratlar dava açacak.

  • Ege Postası
  • 05.06.2014 - 16:09
İZMİR - Büyükşehir Belediyesi'nin 18, Karşıyaka Belediyesi'nin 22 bürokratı, iki aydır maaşlarını ödemelerine karşın işe başlatmamaları kriz yarattı. Valiliğin kamu kurumlarına ve belediyelere dağıttığı personelin büyük kısmı görevlerine başladı. Ancak, müdür, daire başkanı gibi yönetici görevleri bulunan bürokratlarla ilgili sıkıntı çözülemedi. Büyükşehir Belediyesi'nin 18 kadro fazlası gerekçesiyle işe başlatmayarak havuzda bırakmasının ardından, Karşıyaka Belediyesi'nin de 22 bürokratı maaşlarını da ödeyerek havuzda bıraktığı ortaya çıktı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın bürokratlara uygun boş pozisyon olmamasının yanı sıra ayrıca işe başlatmaları durumunda iş barışının bozulacağı bir ortamın ortaya çıkmasından endişe ettiği ileri sürüldü. 

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi olmak üzere belediyelerde işe başlatılmayan İl Özel İdare'nin eski personeli yasal yollardan haklarını aramak için harekete geçti. Hukukçularla görüşen bürokratlar, hem gönderildikleri belediye veya bir başka kamu kurumunda göreve başlamak hem de bu süreçte yaşadıkları mağduriyetlerle ilgili dava açmaya hazırlanıyorlar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.