Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve Akay veda etti

Ve Akay veda etti

Genel Merkez’in isteği üzerine il yönetimiyle birlikte istifa eden AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, basın toplantısıyla veda etti. Helallik isteyen Akay’ın gözleri doldu, sesi titredi. Akay, görev süresinde il yöneticileriyle önemli işler yaptıklarını söyledi, “Partinin İzmir’de oyunu yüzde 29 bantlarından alıp yüzde 40’lara çektik. Mükemmel bir il binası kazandırdık.Başarılı bir dönem geçirdik” dedi. Akay, partiye bir nefer olarak hizmet etmeye devam edeceğini ifade etti.Akay, hakkında ortaya atılan zenginleşme iddialarını yargıya taşıdığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 05.06.2014 - 11:17
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir’de bir devir kapandı. Partinin İzmir’de 5. İl başkanı olan Ömer Cihat Akay, Genel Merkez’in isteği üzerine il yönetimiyle birlikte istifa etmişti.41 ay il başkanlığı görevi yürüten  Akay, il binasında düzenlediği basın toplantısıyla veda etti.  Toplantıya il yöneticileri ve ilçe başkanlarıda katıldı. Akay konuşurken duygusal anlarda yaşandı. Teşkilattan helallik isteyen Akay’ın gözleri dolarken sesi titredi. Akay, geride kalan 3.5 yıllık zaman zarfında yöneticilerle birlikte önemli işler yaptığını belirtti “başarılı bir dönem geçirdik” dedi. Akay, gözünün arkada kalmayacağını ifade ederken, partiye bir nefer olara hizmet etmeye devam edeceğini ifade etti.Akay, hakkında ortaya atılan zenginleşme iddialarını yargıya taşıdığını söyledi.Akay’ın istifasıyla birlikte  koltuğa İl Demokrasi ve Hakem Heyeti Başkanı Bülent Delican vekalet edecek.
 
 EMANETİ ALDIĞIMIZ YERE İADE ETTİK
Genel Merkezimiz isteği üzerine kendisi ve yönetim kurulunun istifalarını sunduklarını ifade eden Akay, “  Emaneti aldığımız yere, partimizin Genel Merkezine iade ettik”dedi.“Makam ve mevkiler insanlar için bir imtihan yeridir” diyen Akay,  şöyle devam etti; “ Günümüzde makam sahibi birçok kişinin düştüğü vahim hata, bu makamın geçici olduğunu görememek, bir emanet şuuru ile hareket edememek ve buranın sahibi gibi davranmaktır. Bütün makamlar geçicidir. Baki kalan halka ve hakka yapılan hizmetlerdir. Biz hiçbir zaman kendimizi bulunduğumuz makamın sahibi olarak görmedik. Biz bulunduğumuz makamın emanetçisiydik, günü geldiğinde o emaneti iade edeceğimizin de bilincindeydik. Bizler, dünyaya dünya kadar, ukbayaukba kadar değer veririz. Dünyadaki tüm makam ve mevkilerin gelip geçici olduğunun bilincinde olarak hareket ederiz. Bu bilinçle hareket ettiğimizden dolayı görevimizi gönül rahatlığı ile bıraktık, huzurluyuz ve rahatız”dedi.



GÖNLÜMÜZ ÇOK RAHAT
Başbakan’ın “Dava, eğer isimlerle var olursa isimlerle de yok olur. İlkelerle, hedeflerle, tasavvurla var olan davalar geçmişten gelir, geleceğe doğru ilerler. Bizden önce bu davayı, bu hareketi omuzlayanlar vardı. İnşallah kıyamete kadar da bu dava sahipsiz, öksüz kalmayacaktır. İsimler, rütbeler, makamlar değişir ama dava şuuru oldukça, davayı taşıyacak yürekli kadrolar oldukça Allah’ın izniyle kervan, uzun ince yolda yürüyüşüne devam eder”  sözlerini hatırlatan Akay, “İnşallah bu kervan çok daha güçlü bir şekilde yürüyüşüne devam edecektir. Bizim o konuda gönlümüz çok rahattır. Bunu herkesin bilmesini istiyorum”dedi.

NEFER OLARAK HİZMETE DEVAM
13 yaşından beri siyasetin içerisinde yer aldığını ifade eden Akay,” millete hizmet noktasında hakkı üstün tutma noktasındaki duruşumu hiç bozmadan, hep bir istikamet üzerine yürüdüm ve yürümeye de devam edeceğim. AK Parti’de dün il başkanı olarak yaptığım mücadeleyi bugün sade bir üye olarak yapacağımın bilinmesini isterim. Bu yolda aşkla yürümeye, partime bir nefer olarak hizmet etmeye devam edeceğim. Makam ve mevkiler gelip geçicidir. Önemli olan hakka ve halka yapılan hizmettir” ifadelerini kullandı.

GÖZÜM ARKADA KALMAYACAK
Gözünün arkada kalmayacağının altını çizen Akay,şöyle devam etti;  “ İzmir’de iyi yetişmiş, donanım sahibi, liyakatli, AK Parti aidiyetiyle bezenmiş, millete hizmet etme davasının şuurunu bünyesinde taşıyan teşkilat mensuplarımız var. Bizim kazandığımız tüm seçimlerde, elde ettiğimiz tüm başarılarda onların sadakati, vefası, gece gündüz demeyen yoğun mesaisi vardır.Onlara, ülkemiz adına, gelecek nesiller adına teşekkür ediyorum. Onlar, tam bir teşkilat bilinciyle organize olmanın gereklerini yerine getirerek, milletin iradesini ve taleplerini siyasete taşıdılar.Onlar, ana kademe teşkilatlarımızda, kadın kolu ve gençlik kolu teşkilatlarımızda, partinin hangi kademesinde olurlarsa olsunlar ülke sevdasını, hizmet aşkını en içten, en samimi biçimde hissediyorlar.Ben il başkanlığı görevindeyken, temsil ettiğim gücün kaynağının, öncelikle teşkilat mensuplarımızın büyük yürekleri olduğunu hiçbir zaman unutmamıştım. Bundan sonra da asla unutmayacağım. Bu yükü omuzlayan kardeşlerimin her birinin yüzü ak, bahtı açık olsun. Görevimi sonlandırırken, teşkilatımızın tüm kademelerindeki bütün mensuplarına teşekkür ettiğimi, bana haklarını helal etmelerini istediğimi belirtmek istiyorum.  Bundan sonra yine beraber olacağız, hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz”

BAŞBAKAN HERKESTEN ÇOK HAKETTİ!
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine değinen Akay, “  Cumhurbaşkanını ilk defa halk seçecek. Halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Ağustos ayında göreve başlayacak. Bu çok önemli seçimde hepimiz kenetlenerek çok çalışmaya, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği istikamette yürümeye mecburuz. Evet, çok çalışacağız. Burada şahsi bir kanaatimi belirtmek istiyorum. Üç dönemlik Başbakanlık tecrübesi ve başarısı yanında, iç ve dış imajı, liderlik vasıfları ile çok sert geçen, referandum sayılan seçimlerdeki şahsi başarısı ve mücadelesiyle Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olmayı herkesten çok hak etmiştir. Kendisinin bu konuda vereceği karar ne olursa olsun bizler nefer olarak yanında olacağız ve canla başla çalışarak Cumhurbaşkanlığı seçimini AK Parti adayının kazanmasını sağlayacağız. Sürecin şimdiden milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum”dedi.



DURMAK YOK KOŞMAYA DEVAM
Siyasetin  uzun soluklu bir maraton koşusu olduğunu ifade eden Akay, “ Bizim koşumuz devam ediyor. Partideki çalışmamız, mücadelemiz, gayretimiz aynı aşkla, aynı heyecanla devam edecek. Başta, dört yıl önce AK Parti İzmir İl Başkanlığı gibi onurlu bir görevi tarafıma tevdi eden Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, birlikte siyaset yaptığım tüm teşkilat mensuplarına şükranlarımı sunuyor, bundan sonraki süreçte ülkemin, milletimin ve partimin hizmetinde olacağımı ifade etmek istiyorum. Durmak yok, çalışmaya devam. Durmak yok, hizmete devam” dedi.

BAŞARILI BİR DÖNEM GEÇİRDİK
Akay, 41 aylık görev süresinde il yöneticileriyle birlikte önemli işler yaptıklarını söyledi ve,” Partinin İzmir’de oyunu yüzde  29 bantlarından alıp yüzde 40’lara çektik. Herkesin bugün hatırladığı  iki büyük miting yaptık. Teşkilatlarda birlik beraberliği sağladık. İl teşkilatına mükemmel bir il binası kazandırdık. Çok mu mükemmeldik hatalarımız tabiki vardır. Zaman içinde de onları telafi ettik. Başarılı bir dönem geçirdik”dedi.
Akay görev alınmasının başarılı başarısızlık kriteri olmadığının altını çizdi yeniden yapılanma nedeniyle istifalarının istendiğini belirtti.Akay, önümüzdeki günlerde İl kodinatörlerinin  bir çalışma yapacağını, hazırlanacak raporun  Teşkilat Başkanı ve Başbakana ulaştırılacağını ifade etti.

DELİCAN KOLTUĞA OTURDU
Akay’ın istifası sonrası koltuğa İl Demokrasi ve Hakem Heyeti Başkanı Bülent Delican vekalet edecek.Delican öğle saatlerinde il binasına gelerek koltuğa oturdu. Delican, “ koordinatör milletvekilimiz hafta sonu İzmir’e gelecekler. İlçe başkanları ve parti yetkilileri ile görüşecekler.Yeni başkan belli olana kadar görevin başındayım, şu an hakem heyeti başkanı olarak vekaleten buradayım”dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.