Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seferihisar Belediye Başkanı Soyer'den çarpıcı açıklamalar

Seferihisar Belediye Başkanı Soyer'den çarpıcı açıklamalar

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Radyo Egepostası aracılığıyla eski bakan, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a seslendi. Soyer, “Binali Yıldırım keşke İzmir için vaat ettiği projeleri hayata geçirme heyecanını yitirmese ve gerçekleşmesi için çaba gösterse…Bunların bir çoğunu yapmaya gücü yetecektir. Yeter ki hayal kırıklığı küskünlük yaşamasın”dedi. Bakanlıktan Doğanbey-Ürkmez için beş binlik planların kuruldan geçtiği bilgisini aldığını müjdeleyen Soyer, yerel seçimlerde daha fazla oy almayı beklediğini ifade etti, “Bu açıdan kendimi başarısız görüyorum dedi.

  • Ege Postası
  • 04.06.2014 - 10:15
EGEPOSTASI - Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Radyo Egepostası’nda Mithat Umutoğulları ve Eyüphan Gündoğdu’nun hazırlayıp sunduğu Ege Postası ile gündem programının konuğu oldu.

YOLCULUK ÖNEMLİ VARILAN YER DEĞİL
Yerel seçim sürecinde gerek Seferihisar gerekse de isminin uzun süre geçtiği Büyükşehir adaylığı için neden başvuru yapmadığı sorusuna cevap veren Soyer, “  Siyaset insanların iyiliği için fedakarlık yapmak çaba harcamak belli ölçülerde kendinizden ailenizden vazgeçmek anlamına geliyor. Temeli fedakarlık ama ne yazık ki böyle algılanmıyor. Siyaset nöbet işidir. Fedakarlık bütün hayatınızı kaplamayabilir. Benimde kafamda bir nöbetti. 5 yıl emek vermek istedim Seferihisar’a. Hayalimde ikinci dönem yoktu. Görev verilirse bir dönem daha yaparım dedim. Önemli olan nerede yaşıyorsanız değişimi dönüşümü başarabilmek. Asla daha büyük bir hedefim yok. Hedefim gücüm yettiğince bu yolculuğu sürdürmek istiyorum. Daha büyük bir hedefim yoktu. Bu yüzden de Büyükşehir’e başvurum olmadı. Benim için hedef yolculuğun kendisi. Varılan yer değil. Hiçbir yere talip değilim.” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZI TAKİP EDİYOR
CHP Lideri Genel Başkanı ile arasının çok iyi olduğu yönünde kamuoyunda bir algı olduğunun hatırlatılması  üzerine Soyer, “ Aramızda özel bir ilişki yok.Genel Başkanımıza  çok değer veriyorum. Bizim çalışmalarımızı yakından takip ediyor.Seferihisar’da herkes benim için değerli. Genel Başkan’da bunu biliyor. Takip ediyor. Yeni CHP ideolojisinin daha fazla yayılması için örnekleri göz önüne çıkarmaya çalışıyor” dedi.

İZMİR’İN GELECEĞİNDE SAĞLIK TURİZMİ ÖNEMLİ BİR YER TUTMALI
İzmir’in geleceğinde sağlık turizminin önemli bir yer tutması gerektiğini ifade eden Soyer, “İzmir, Akdeniz çanağının en güçlü limanıydı 1700’lü yıllarda. Sonra düşüşe geçti. Bu bir talihsizlik. Dünyanın her yerinden insanların bir yerde yaşadığı bir kentti. Bu kimlik kaybedilmeye başladıkça bazı yapay kimlikler kazandırılmaya çalışılmış İzmir’e…Bu kimliklerin gerçekçi olması lazım.Kentler kimliklerini köklerinden almak zorundalar. Sağlık önemli bir kök. Termal kaplıcaları. Tıbbın logosu bu topraklarda doğmuş. Gerek yer altı zenginlikleri gerek iklimi sağlıklı yaşamın temel unsuru. EXPO’ya sağlık temasıyla gidildi zaten. İzmir’in kökünde sağlık özelliği var. İzmir’in geleceğinde sağlık turizmi önemli bir yer tutmalı. Jeotermal kaynakların akvaryum gibi bir denizle buluştuğu kent.  Bunu kullanmazsanız yazık günah. Seferihisar’da bu dönem başlayacağız” dedi.

MÜJDE VERDİ
Bakanlıktan  Doğanbey-Ürkmez için beş binlik planların kuruldan geçtiği bilgisini aldığını müjdeleyen Soyer, “ Onlarca yıldır süren sıkıntının sonlanması demek. Bu bölgede sağlık turizm merkezi yapılacak. 7 kuyumuz var. Rehabilitasyon tamamlamış. Aziz Başkan bizi jeotermal A.Ş’nin yönetim kuruluna almış. Bizim söz sahibi olmamız önemli bu konuda” ifadelerini kullandı.



YILDIRIM'A SESLENDİ
Soyer, adaylık sürecinde açıkladığı projeler arasında Seferihisar’a yönelikte büyük projeler açıklayan eski Bakan, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a seslendi, “ Siyaset kültürü değişmeli. Yarışın performans üzerinden yapılması gerek. Küçük olsun benim olsun. Benim yaptığım doğrudur mantığından sıyrılmamız gerek. Yıldırım keşke İzmir için vaat ettiği projeleri hayata geçirme heyecanını yitirmese ve gerçekleşmesi için çaba gösterse…Bunların bir çoğunu yapmaya gücü yetecektir. Yeter ki hayal kırıklığı küskünlük yaşamasın.Gerekirse bakanlıkların önünde yatarım. Ben kente ilçeme daha fazla hizmet gelsin derdindeyim.Bunun için siyaset yapıyorum. Sayın Binali Bey İzmir için Seferihisar için yapmak istediğiniz projelerin yapılması için heyecanınızı kaybetmeyin. Ben yaparım yeter ki o vazgeçmesin. Binali Bey derse ki ne yaparsın, söyle bakalım bana…Bende sınırlarımı zorlayayım ne yapacağımı ortaya koyalım.

PARTİ BELEDİYE İÇ İÇE GEÇMEMELİ
“Parti ve belediye iç içe geçmemeli” diyen Soyer, şöyle devam etti; “ Görev alanları farklı. Belediye başkanının herkesi kucaklamakla yükümlüm olduğunu düşünüyorum. CHP’li olmayanların oylarına talip olmak lazım. Vaatle iktidar olunmaz. Somut elle tutulur gözle görülür bir şey ortaya koymanız gerek. Seçim bu yüzden yüzde 30’larda kaldı. İnsanlar elindeki biri önemsiyor. Daha büyük bir şeyi vermen lazım. Yerel de olur bu. Yerel örgütten farklı…Herkesi kucaklamalı yerel. Bunu partiliye anlatıyoruz. Örgütte o zaman başkana karışmayalım diyor.

DOĞAN’A İSTİHBARAT YANLIŞ GİTMİŞ
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan’ın  gündeme getirdiği işten çıkartılan işçiler konusunda konuşan Soyer, “Bilal Doğan,Torbalı’da Ödemiş’te o kadar çok insan işten çıkarıldı ki bununla ilgili bir şey demiyor. Bizim çıkardığımız 11 işçiden ikisi zaten kendi gelmedi işe...Şuan 100 kişiyi çıkardık. Ertesi gün ihale yapıyoruz yeniden alıyoruz. Bilal Doğan’a yanlış gitmiş istihbarat” dedi.  

VALİ BEY’E GİDECEĞİM
İl Özel İdare Malları Paylaşım Komisyonu'nun, Sefertası lokantası ve boşaltılan İl Özel İdaresi binasını vermemesiyle ilgilide Soyer, “ Lokanta gerginliği var. Tepede başlıyor. Bu topraklarda öyle bir kutuplaşma yaşanıyor ki…Bu çok üzücü. Kutuplaşmayı mümkün olduğunca çabuk bitirmemiz gerek. Aklın önüne geçen kararlar alınmasına sebep oluyor insanların. Sakinleşmek soğuk kanlılıkla bakmak lazım. Kaybedilecek zaman yok.Bu konuda Vali Bey’e gideceğim” ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA OY BEKLİYORDUM
Yerel seçimlerde aldığı yüzde 54’lük oy oranıyla ilgili ise Soyer, “ Ben daha fazlasını bekliyordum. Bu açıdan kendimi başarısız görüyorum. Ülke geneline bakınca oyumuzu en çok arttıran ilçelerden biri olduk. Bu anlamda başarılı olduk denebilir. Yüzde 43,5’tan yüzde 54’e çıkmak önemli ama ben daha fazla almalıydım diyordum. Verdiğim emeği biliyorum çünkü” dedi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.