Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni Başkan kim olacak'

Yeni Başkan kim olacak'

​AK Parti’de istifası istenen İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın yerine kimin geçeceği sorusu yanıt ararken, kulislerde sürpriz bir isim ön plana çıktı. Geçmiş dönemde Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesi Başkanlığı yapan ve AK Parti’den milletvekili adayı olan İl Hakem Heyeti’nde görevli Cemal Öztürk’ün ismi Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya bildirildi. “Partiyi kucaklayacak bir isim” olarak lanse edilen Öztürk’e vekiller ve eski Bakan Binali Yıldırım’ın da yeşil ışık yaktığı öne sürüldü.

  • Ege Postası
  • 03.06.2014 - 15:20
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti, ülke genelinde teşkilatlarda geniş çaplı revizyon için düğmeye bastı. Bir çok il ve ilçe teşkilatının istifası istenirken, partinin İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetiminin de istifası Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu tarafından istendi.

KULİSLERDE BİR ÇOK İSİM VAR
AK Parti İzmir’de yaşanan bu gelişme üzerine partide koltuğunun yeni sahibinin kim olacağı sorusu yanıt arıyor. Kulislerde bir çok isim dillendiriliyor. Demokrat Parti’de birlikte siyaset yaptığı Genel Baykan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya yakınlığı ile bilinen Yıldırım Ulupınar,  İl Başkan Yardımcıları Mahmut Atilla Kaya ve Rahmi Taştan, Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, İl Hakem Heyeti Başkanı Bülent Delican gibi isimlerin başkanlık için yoğun kulis yaptığı ifade edilirken gündeme sürpriz bir isim geldi.

ADI ÖNE ÇIKTI
Geçmiş dönemde Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şubesi Başkanlığı yapan ve AK Parti’den milletvekili adayı olan İl Hakem Heyeti’nde görevli Cemal Öztürk’ün ismi Genel Başkan Yardımcısı Soylu’ya bildirildi. Genel Merkez'e “Partiyi teşkilatları  kucaklayacak bir isim” olarak lanse edilen Öztürk’e İzmir milletvekilleri ve eski Bakan Binali Yıldırım’ın yeşil ışık yaktığı, Öztürk isminin genel merkezde de bir adım öne çıktığı bildirildi.

Mevcut başkan Ömer Cihat Akay’da MÜSİAD’ta başkanlık yapmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.