Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kafesan'da sürpriz çıkmadı

Kafesan'da sürpriz çıkmadı

​Taşeron krizi karşı karşıya kalan Çiğli Belediyesi personeli bugün gelen haberle rahat bir nefes aldı. KAFESAN’da yaşanan mali kriz nedeniyle 6 aylık süreyle geçerli olacak üç ayrı hizmet alım ihalesinin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışan toplam 240 personeli kapsayan bölümünde sonuç belli oldu. 1 Temmuz 2014 tarihi itibarı ile KAFESAN personeli belediye şirketi ÇİĞ-BEL’de işbaşı yapacak.

  • Ege Postası
  • 03.06.2014 - 12:40
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Taşerona karşı sürdürdükleri eylemler ve düzenledikleri imza kampanyaları ile direnişe devam eden Çiğli Belediyesi’nin 713 personeli için kritik ihale sürecinde ilk viraj dönüldü. KAFESAN personelinin merakla beklediği hizmet alım ihalelerinden 240 kişiyi kapsayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü hizmet alım ihalesi ile Fen İşleri Daire Başkanlığı hizmet alım ihalesinde sonuçlar belli oldu. Taşeron firmaların katılmadığı son iki ihalede belediye şirketi KAFESAN’ın yerine teklif veren ÇİĞ-BEL firması ihaleyi aldı.
 
 
TAŞERON YOK, BELEDİYE İŞÇİSİ RAHAT NEFES  ALDI
Çiğli Belediyesi’ne bağlı KAFESAN şirketinde çalışan ve son dönemlerde karşı karşıya kaldıkları taşeron krizi nedeniyle gündemden düşmeyen 713 belediye işçisi bugün gelen haber sonrasında rahat bir nefes aldı. 1 Temmuz’dan itibaren 6 aylık süreci kapsayan Fen İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü hizmet alım ihalelerinde teklif veren tek firma olan ikinci belediye şirketi ÇİĞ-BEL’in ihaleyi kazandığı duyurulurken, 240 çalışan 1 Temmuz’dan itibaren işlerine kaldığı yerden devam edecek.
 
240 PERSONEL ÖZLÜK HAKLARI İLE ÇİĞ-BEL’E GEÇECEK
Taşeron kabusu nedeniyle zorlu günler geçiren KAFESAN işçisi, ihale komisyonu tarafından yapılan değerlendirme doğrultusunda, kazanan firma olan ÇİĞ-BEL’e özlük hakları ve iş güvenceleri ile birlikte geçecek. Toplu sözleşme koşulları da aynen geçerli olacak personelin şirketler arasındaki transferi  sırasında sendikal hakları ve örgütlenmeleri de aynen devam edecek. Diğer yandan, ihaleye katılamadığı gerekçesiyle itirazda bulunan iki ayrı firmanın itirazlarını da yazılı olarak reddeden belediye personeli, ihalenin nihai sonucunu da Kamu İhale Kurumu’na bildirdi.
 
TEMİZLİK İŞLERİ İHALESİNDE BİR FİRMA ÇEKİLDİ
Diğer yandan, belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan 460 personeli ilgilendiren esas kritik ihale de sonuçlanma aşamasına geldi. 9 taşeron firmanın katılım gösterdiği hizmet alım  ihalesinde firmalardan gelen itirazları değerlendiren ihale komisyonu, yapacağı değerlendirmenin ardından nihai sonucu açıklayacak. İhaleye katılan firmalardan bir tanesinin verdiği teklif düşük fiyat sorgulamasına takılırken, firmanın çekilme kararı almasıyla birlikte katılan firma sayısı da 8’e düştü. Komisyonun vereceği son kararın ardından on günlük resmi itiraz sürecinde firmalardan herhangi bir talep gelmediği takdirde, taşeronla karşı karşıya kalan 460 belediye personelinin kaderi de önümüzdeki günlerde belli olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.