Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Toprak'ı sinirlendiren soru!

Vali Toprak'ı sinirlendiren soru!

Vali Mustafa Toprak, "Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi" açılış töreninde, İzmir'in son haftaların en tartışılan gündemi olan Özel İdare Malları'nın paylaşımıyla ilgili soru sormak isteyen basın mensubuna tepki gösterdi. Vali Toprak, başka bir gündem maddesiyle ilgili soru sorulmasının Çanakkale ruhunu incittiğini ve bir sabotaj olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 02.06.2014 - 14:30
İZMİR - İzmir'de seçimden önce başlayan ve son günlerde dozu artan İl Özel İdare malları paylaşımı tartışması gerginlikliğe yolaçtı. Vali Toprak'ın Mal Paylaşım Komisyonu'nun İzmir Büyükşehir Belediye'sinin istediği malları Maliye Hazine'sine devrettiklerini açıklamasından sonra CHP'li milletvekilleri, CHP ve MHP'li ilçe belediye başkanları, Kent Konseyi deklarasyonlarla tepki verdi. Eleştirilerin odağındaki Vali Toprak, bugün Kültürpark Lozan kapısı girişinde "Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi" açılışında, konuyla ilgili soruyu yanıtlamadı. Toprak, Gezici Müze'nin açılış konuşmasını bitirdikten sonra yerel bir tv muhabiri "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Özel İdare mallarıyla ilgili oturma eylemi yapacak. Nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklinde soru sormak istedi. Ancak, sorusunu tamamlayamadan Vali Toprak herhangi bir yanıt vermeden kurdele kesim törenini başlattı. Müze'yi gezen Vali Toprak, Kültürpark'tan ayrılmadan önce gazetecilerin yanına geldi. Vali Toprak, kendisine sorulmak istenen soruyla ilgili tepki gösterdi. Vali Toprak "Çanakkale'yle ilgili bir etkinlikte başka konuda soru sorulmak istenmesi Çanakkale ruhunu incitmiştir. Bana göre bir sabotajdır. Çanakkele şehitlerimizle ilgili hepimizin ortak değeri olan bir şeyin açılışında başka bir gündem maddesini getirmek! Kendi anlayışlarına bunu iade ediyorum" dedi. Vali Toprak, başka soru da kabul etmeden Kültürpark'tan ayrıldı.

ÇANAKKALE GEZİCİ MÜZESİ İZMİR'DE 

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü kutlama etkinleri çerçevesinde düzenlenen ve Çanakkale muharebelerinde kullanımış 4000'i aşkın askeri objeden oluşan "Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi" Kültürpark Lozan kapısı girişinde törenle açıldı. Vali Mustafa Toprak, açılışda yaptığı konuşmada Çanakkale Savaşı'nda yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla tırın il il dolaştığını söyledi. Toprak, "Şehitler diyarı Çanakkal'den yola çıkan ve Anadolu'yu gezen tır 29 il gezdi. İzmir ziyaret ettiği 30. il oldu. Yıl sonuna kadar 60 il ziyaret edilecek. Milletleri millet yapan değerlerin en önemlilerinden biri tarihtir. Bu ortak noktayı gelecek kuşakları iyi şekilde anlatmak gerekiyor. Çanakkale, milletin varoluşu mücadelesidir. Acılar, sıkıntılır çekmişiz. Çanakkale'de şehitler vermişiz. Bunu anlatmak gerekiyor. Herkes Çanakkale'ye gidemiyor. Bu tırla kent kent dolaşarak bu anlatılıyor" dedi.

Çanakakel gezici tırı 8 Hazira'a kadar İzmir'de kalacak. Tır içinde, savaşta kullanılan silah, şarapnel, matara, ayakkabı, dürbün ve çok sayıda malzeme ile, cephe ve reviri gösteren maketler, resimler yeralıyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.