Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hayvanseverlerden Büyükşehir'e çağrı

Hayvanseverlerden Büyükşehir'e çağrı

5199 sayılı hayvanları koruma kanunu kapsamında belediyelere getirilen düzenleme doğrultusunda istedikleri hayvan hastanesi ve hayvan ambulansı gibi talepleri dikkate alınmayan hayvan severler ve derneklerden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı var. Konuyla ilgili taleplerini sık sık İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını kaydeden HAYTAP Federasyonu İzmir Temsilcisi Esin Önder, Türkiye’nin dört bir yanındaki uygulamaları örnek gösterdi ve tam teşekküllü bir hayvan hastanesi ile hayvan ambulansı istediklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 21.08.2013 - 16:37
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başta Konak ve Karşıyaka Belediyesi olmak üzere, ilçe belediyelerinin hayvanları koruma adına yatırımlar yaparak hayvan ambulansı gibi hizmetleri tek tek devreye almasının ardından, hayvan severlerden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de çağrı geldi. 5199 sayılı hayvanları koruma yasası çerçevesinde, özellikle sahipsiz sokak hayvanlarının bakımları ve tedavileri için kurulması gereken hayvan hastanesi ve hayvan ambulansı gibi hizmetlerin eksikliğinden şikayetçi olan HAYTAP derneği İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunarak bir an önce adım atılması çağrısında bulundu.

BÜYÜKŞEHİR’E, İLÇE BELEDİYELERİNİ ÖRNEK GÖSTERDİLER


Geçtiğimiz ay Başkan Aziz Kocaoğlu’na taleplerini iletebilmek amacı ile, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Pervin Şenel Genç ile görüşen HATYAP Federasyonu İzmir Temsilcisi Esin Önder, İzmir’de mesai saatleri haricinde hayvanların tedavisi ve bakımı için bir tesis bulamadıklarından yakınarak, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayvanların tedavisi için üç ayrı noktada hizmet veren tesisleri var. Ancak, Seyrek, Işıkkent ve İzmir Fuarı’nın içinde yer alan bu noktalar sadece bir poliklinik kapsamında. Uzman personel, kapasite, tedavi imkanları ve çalışma saatleri açısından tam teşekküllü bir hayvan hastanesine ve acil durumda yardıma koşabilecek bir ambulansa ihtiyaç var. Türkiye’nin dört bir yanında bunu yerine getiren belediyeler varken, İzmir gibi çağdaş ve modern kentte bu tarz hizmetlerin eksik kalması düşündürücü. Biz belediyemizi kötülemek ya da karşı gelmek istemiyor, aksine beraber bir şeyler yapmak istiyoruz. İlçe belediyelerinin bu konuda örnek çalışmaları olmasına rağmen, İzmir Büyükşehir Belediyesi bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmemektedir. Konak Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Bornova Belediyesi’nde hayvan ambulansı hizmeti var. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ambulans da yok” dedi.



“KANUNDA VAR, UYGULAMADA DA OLSUN”

Toplamda 3 senedir taleplerini Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiklerini kaydeden HAYTAP Federasyonu İzmir Temsilcisi Önder, Veterinerlik İşleri Şubesi ile yaptıkları son görüşmenin ardından, yetkililerin kendilerini ambulans örneklerine bakıldığı ve diğer uygulamaların da incelendiğini yönünde bilgilendirdiğini belirterek, “Halen 24 saat hizmet verecek bir birim kurulamamış ve sadece bu sebepten ötürü tedavisi geciken birçok hayvan yaşamını yitirmiştir. Eldeki mevcut tesislerin yeterli olduğu söylenip, her seferinde konunun bir proje kapsamında tartışılması için İl Hayvan Hakları Kurulu’nda gündeme alınacağı söylenmekte olup taleplerimiz göz ardı ediliyor. Ne yazık ki, hayvanlarımız dikkate alınmıyor. Kanunda olan tedavi merkezleri ve ambulansların, uygulamada da hayata geçmesin istiyoruz” diyerek sitemde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.