Dolar 34,2750
%0.1
Euro 37,6855
%0.23
Altın 2.915,520
%0.2
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Hazar bölgesini yaşanır hale getirebilmemiz için ortaklık şart’

‘Hazar bölgesini yaşanır hale getirebilmemiz için ortaklık şart’

Hazar Strateji Enstitüsü’nün Kurucu Genel Sekreteri Haldun Yavaş, Hazar bölgesinde ekonomi faaliyetlerinin çok fazla olduğunu söyledi. Bölgenin güvenlik konuları ile öne çıktığını belirten Yavaş, “Bu bağlam da bu bölge ülkelerinin...

  • Ege Postası
  • 05.12.2013 - 12:23
Hazar Strateji Enstitüsü’nün Kurucu Genel Sekreteri Haldun Yavaş, Hazar bölgesinde ekonomi faaliyetlerinin çok fazla olduğunu söyledi. Bölgenin güvenlik konuları ile öne çıktığını belirten Yavaş, “Bu bağlam da bu bölge ülkelerinin bir araya gelerek barışı sağlaması lazım. Bölgeyi yaşanır hale getirebilmemiz için böyle bir ortaklık şarttır.” dedi.

Bu yıl 3.’sü İstanbul’da düzenlenen Hazar Forumu’nun açılış konuşmasını Hazar Strateji Enstitüsü’nün Kurucu Genel Sekreteri Haldun Yavaş yaptı. İlk formu İstanbul’da, ikincisini New York’ta gerçekleştirdiklerini ifade eden Yavaş, üçüncü için yeniden İstanbul’da bir araya geldiklerini söyledi. Hazar bölgesinin çekiciliğinin arttığına dikkat çeken Yavaş, “Enerji kaynaklarına sahip bir bölgeden bahsediyoruz. Ekonomi faaliyetleri çok fazla, güvenlik konuları ile öne çıkan bir bölge. Bu bağlam da bu bölge ülkelerinin bir araya gelerek barışlı sağlaması lazım. Bölgeyi yaşanır hale getirebilmemiz için böyle bir ortaklık şarttır. Bu sayede çocuklarımız için çok daha güzel bir gelecek bırakacağız. Bir araya gelmemizin çok önemli bir nedeni var gördüğünüz gibi. Mevcut sorunları ve gelecekte karşılaşabileceğimiz sorunları ele alabileceğimiz bir forum düzenliyoruz.” diye konuştu.

Bölgede liderlik beklediklerini belirten Yavaş, şöyle devam etti: “Bölgesel iş birliğini geliştireceğimiz, daha fazla ticari faaliyetler gerçekleştireceğimiz birbirimize daha fazla yardım sağlayacağımız bir platform oluşturmayı bekliyoruz. Bu bölgenin yerel kaynaklarından daha fazla yararlanabilme konusunda neler yapabileceğimizi tartışacağız. Hem bu bölgenin ülkelerini destekleyecek bu forum hem de bütün dünya ülkeleri bu forumun faaliyetlerinden yararlanacak.”

Daha verimli, daha güçlü, daha başarılı bir bölge için çalıştıklarını ifade eden Yavaş, Hazar bölgesinin asıl meselelerinin ele alınıp, bu meselelere çözüm getirildiğinde sadece bölgeye değil, bölgenin ilerisindeki diğer ülkelere de katkıda bulunulacağını sözlerine ekledi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.