Dolar 34,1710
%0.1
Euro 38,1563
%-0.23
Altın 2.914,580
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hem spor hem tatil yapacaklar

Hem spor hem tatil yapacaklar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 24’ü engelli 96 gencin aynı anda barınabileceği Özdere Gençlik Kampı için proje ihalesine çıktı. Tesiste futbol, basket, tenis ve plaj voleybolu sahaları, koşu pisti ve kısa kulvar yüzme havuzu ile çocuk oyun ve spor aletleri alanları da bulunacak.

  • Ege Postası
  • 04.04.2013 - 09:39
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, genç kuşağın sosyal yaşamında katkı koymak ve sporu teşvik amacıyla Özdere’de Gençlik Kampı kuracak. Özdere Çok Amaçlı Salonu’nun bulunduğu 42 bin metrekarelik alanda oluşturulacak kamp için proje ihalesine çıkan Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta 11-13 yaş arası gençlere bu merkezde tatil olanağı sunacak.
Gençlerin sorumluluk duygularını pekiştirmek ve kişisel gelişimlerine destek olması hedefiyle kurulacak kamptan, öncelikle ekonomik ve sosyal yönden kısıtlı, ailesi ile birlikte tatil yapma olanağı bulunmayan gençler yararlanacak. Tesiste yaz ayları boyunca birer haftalık kamp yapma olanağı sağlanırken, kış döneminde ise çeşitli branşlarda spor kampları düzenlenecek.

Engelli gençler de tatil yapacak
Betonarme yerine prefabrik yapılardan oluşacak olan Özdere Gençlik Kampı Alanı, kontrollü giriş-çıkış ve sınır duvarlarıyla korunaklı bir bölge olacak. Toplam 96 sporcu için tasarlanan kamptan engelli sporcular da yararlanacak. Tesiste 36 kız ve 36 erkek sporcunun yanı sıra, 12 engelli kız ve 12 engelli erkek sporcu için özel odalar hazırlanacak. Gençler, kendileri için oluşturulacak olan futbol sahası, basket sahası, plaj voleybol sahası, tenis sahası, koşu pisti ve kısa kulvar yüzme havuzunda spor yapacak. Kampta amfi, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanı, spor aletleri alanı, açık ve kapalı duşlar, depo, mini market ve kafeterya alanı da bulunacak. Amfi, hafta içi akşamlarında toplanma ve eğlenme alanı olarak da kullanılacak. Ayrıca yaz kampları süresince gençlerin hafta boyu çalıştığı faaliyetler, hafta sonları amfide sergilenecek. Kamp alanında idari mekanlar, antrenör odaları, yardımcı personel odaları, çamaşırhane, temizlik mekanları ve sağlık birimi ile 150 kişilik bir yemekhane de yer alacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.