Dolar 34,1269
%-0.21
Euro 37,7322
%-0.25
Altın 2.914,620
%-0.31
Bist-100 8.898,00
%-1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hem uzağız hem de yakın

Hem uzağız hem de yakın

Brezilya’nın Ankara Büyükelçisi Antonio Luis Espinola Salgado, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Brezilya için “Uzak bsir ülke ama gittikçe yakınlaşıyoruz” dedi. Konuk Büyükelçi ise İzmir’in dünyada yakından tanınan ünlü bir kent olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 27.10.2013 - 09:28
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, çeşitli temaslarda bulunmak için İzmir’e gelen Brezilya’nın Ankara Büyükelçisi Antonio Luis Espinola Salgado’yu ağırladı. Brezilya Fahri Konsolosu Tamer Bozoklar’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Aydoğan, Büyükelçiyi ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. İki ülke arasındaki ilişkilerin gittikçe güçlendiğini ifade eden Aydoğan, “Özellikle 2009-2010 yılından sonra ilişkiler ivme kazandı. Uzak bir ülke ama gittikçe yakınlaşıyoruz. İlişkilerimizde daha da ileri gideceğimize inanıyorum” dedi.
İzmir’in tarihi ve dünyada yakından tanınan ünlü kent olduğunu ifade eden Salgado ise, “Burada olmak benim için büyük bir onur. Özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi bağ kurmak ve iki ülke arasındaki bağları güçlendirmek için buradayız. Ülkelerimiz arasındaki ilişkileri geliştirmek açısından İzmir’de çok büyük bir potansiyel var. Ekonomi, ticaret, kültür hatta spor alanında bile işbirliği yapabileceğimizi düşünüyorum. Bu konuda elimden gelen yardımı yapmaya hazırım” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.