Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hiç görmediği fuarı yazdı, birinci oldu

Hiç görmediği fuarı yazdı, birinci oldu

“Benim Fuarım” konulu masal ve öykü yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

  • Ege Postası
  • 12.06.2013 - 09:53
İZMİR - İZFAŞ tarafından gerçekleştirilecek 82. İzmir Enternasyonal Fuarı etkinlikleri kapsamında, İzmir Fuarı’nı çocuklarla buluşturmak amacıyla düzenlenen “Benim Fuarım, Benim Masalım, Benim Fuarım, Benim Öyküm” konulu öykü ve masal yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı. İzmir Uluslararası Fuar Alanı 5 No’lu Hol arkası çim alanda gerçekleşen ödül töreninde masal dalında birinciliği Kültürpark’ı hiç görmemiş Beydağ’ın Yeşiltepe Köyü’nden Yeşiltepe İlköğretim Okulu öğrencisi İsmail Bayraktar “En Güzel Benim Fuarımın Ağacı” isimli masalı ile kazandı. Öykü yarışmasında ise birinciliği MEV Koleji Özel Güzelbahçe Ortaokulu öğrencisi Melisa Akgül, “Fuarın Gizli Bölmesi” isimli öyküsü ile kazandı. Dereceye girenlere ödüllerini veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, her kentin kuruluş özellikleri olduğunu, İzmir’in liman, tarım kenti olmasının dışında cumhuriyetle birlikte kendisine fuarcılık misyonunu da eklediğini belirterek, İzmir’in yaöneticilerinin fuara her zaman sahip çıktığını belirtti. Fuar’ın 82. yılında artık gençlere iş düştüğünü vurgulayan Aydoğan, “İzmir fuarlar kentidir. Bugün kentimizde düzenlenen ihtisas fuarları dünya çapında yer edinmiştir. 2 yıldır da fuarı gelecek kuşaklara taşımak amacıyla gençlere ve çocuklara yönelik etkinlikler düzenliyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımız fuarı severlerse, fuarımız hep genç kalır. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür ediyor, geleceğin yazarlarını kutluyorum” diye konuştu. İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, kentin gelişmesinde fuarın önemine dikkat çekerek, İzmir’in fuarlar başkenti olduğunu söyledi. Örs, gelecek kuşakların fuarcılık fikriyle yetişmesi için bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini belirtti.

Dereceye girenler bilgisayar kazandı
16 okuldan, 124 öğrencinin katıldığı yarışmada masal dalında ikinciliği Zehra Semahat Erişen İlköğretim Okulu öğrencisi Abdullah Emre İkan “Emre’nin Fuar merakı” isimli masalı, üçüncülüğü Nazire Merzeci İlköğretim Okulu öğrencisi Osman Çakıröz “Keloğlan’ın Başarısı” isimli masalı ile kazandı. Öykü dalında ikinciliği MEV Koleji Özel Güzelbahçe Ortaokulu öğrencisi Özgü Kılıç, “Fuar Bekçisi Mustafa Efendi” isimli öyküsü ile alırken, bu dalda üçüncülüğü yine aynı okuldan Nazlı Selçuk “Fuar” isimli öyküsü ile kazandı. Yarışmada Özel Ekin İlkokulu öğrencisi Ada Öztürkdaş, Özel Gelişim Ortaokulu öğrencisi Seza Sungur Özendirme Ödülü alırken, Özkanlar İlköğretim Okulu öğrencisi Dilanur Yaşar ile MEV Koleji Özel Güzelbahçe Ortaokulu öğrencisi Eylül Sani Seçici Kurul Özel Ödülü’nü aldı.
Hem öğrencinin hem de okulunun ödüllendirildiği yarışmada birinciye bir adet dizüstü bilgisayar, ikinciye bir adet netbook ve üçüncüye bir adet tablet bilgisayar hediye edildi. Özendirme ve seçici kurul özel ödülü alanlara ise MP 4 çalar verildi. Birinci olan öğrencinin eğitim gördüğü okula masaüstü bilgisayar, ikinci ve üçüncü öğrencinin okullarına ise çok fonksiyonlu yazıcı hediye edildi. Ayrıca yarışmaya katılan 10 eserin de 82. İEF’de görücüye çıkacak olan kitapta yayınlanacağı belirtildi.

Çocuklar çok eğlendi
Ödül töreninin sonunda çocuklar kendileri için düzenlenen şenlikte hoşça vakit geçirdi. Tahta bacak, palyaço ve jonglör eşliğinde eğlenen ve dans eden çocuklar kendilerine ikram edilen macun, pamuk helva ve dondurma ile çok mutlu oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.