Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sındır’dan ‘2B’ mağduru köylülere destek

Başkan Sındır’dan ‘2B’ mağduru köylülere destek

‘2B’ arazileri nedeniyle mağdur olan köylülere Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan destek verdi. Beşyol Köyü’nde Bornova’nın diğer köylerinden ‘2B’ mağdurlarının da katılımıyla düzenlenen toplantıda, süreç ve yapılması gerekenler değerlendirildi

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 10:05
İZMİR - Bornova’nın Beşyol Köyü’nde ‘2B’ arazilerinin satışı nedeniyle mağdur olan köylülere destek amacıyla düzenlenen toplantıya, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Doğan Albayrak, CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar, CHP Bornova Köylerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Polat, köy muhtarları ve köylüler katıldı.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova’da ciddi miktarda ‘2B’ arazisi olduğunu belirterek, “Bu arazilerde yüzyıllardır atadan dededen bu yana süregelen tarımsal üretim var. Bu araziler tarım için kullanılıyor. Ben tarımcıyım. Çevreyi korumak sadece yeşili ve doğayı sevmek değildir. Ekolojik yaşamın en iyi şekilde sürdürülmesini sağlamaktır” dedi. Yetki ve sorumluluk alanlarında olmamasına rağmen Bornova’nın 12 köyüne de pek çok konuda destek verdiklerini söyleyen Başkan Sındır, “Yeni yasayla birlikte yetki alanımıza girdiğinde köylerimize daha çok hizmet edeceğiz” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan da ‘2B’ arazilerinin satışı konusunda rayiç bedellerinin yüksekliğinin ve bazı yerlerde doğal SİT kapsamında kalmalarının büyük sorun teşkil ettiğini belirterek, bunların çözümü konsunda çaba sarfedilmesi gerektiğini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.