Dolar 34,2298
%-0.04
Euro 37,5110
%-0.34
Altın 2.877,000
%-0.34
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hukukçulardan uyarı: Tahriklerdan kaçının

Hukukçulardan uyarı: Tahriklerdan kaçının

Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Dursun Karaköse, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin tahriklerden kaçınılması gerektiğini belirtti. Avukat Dursun Karaköse, yaptığı açıklamada, Gezi Parkı eylemleri...

  • Ege Postası
  • 03.06.2013 - 18:43
Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Dursun Karaköse, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin tahriklerden kaçınılması gerektiğini belirtti.

Avukat Dursun Karaköse, yaptığı açıklamada, Gezi Parkı eylemleri olarak gündeme oturan, ülkeye zarar veren eylemlerde, meşru iktidarların idari işlem ve eylemlerine saygı duyulması gerektiğini ifade etti. İktidarların da çoğunluk demokrasisi yerine, çoğulcu demokrasiye, farklı öneri ve düşüncelere saygı duymalarının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Karaköse, "Hassas bir dönemden geçen coğrafyamızın bu hassasiyetini bilen, içeriden ve dışarıdan fırsatçılara malzeme olacak her türlü açıklama ve tahriklerden kaçınmak herkesin öncelikli görevidir" cümlelerini kullandı.
Her düşüncenin, fikrin, dini etnik yapının kardeşçe yaşadığı Türkiye'de marjinal yapıların sahnelemeye çalıştıkları oyunlara 'dur' denilmesinin her vatandaşın ülkeye yapabileceği en büyük iyilik olacağını vurgulayan Karaköse, ”Her düşüncenin, fikrin, dini etnik yapının kardeşçe yaşadığı ülkemizde marjinal yapıların sahnelemeye çalıştıkları oyunlara dur demek her ülke vatandaşının ülkeye yapabileceği en büyük iyiliktir. İktidarlarda eylem ve işlemlerinde farklı fikir ve görüşleri saygıyla karşılarken yerel tercihlerdeki yönetişim anlayışı ile daha kucaklayıcı olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.